Reprezentanții Ministerului Educației au publicat un mesaj pentru cei care, începând de luni, vor susține simularea Evaluării Naționale. Viitorii absolvenți de gimnaziu sunt așteptați în cele trei zile de examinare, la centrele de testare, pentru a experimenta atmosfera și subiectele de examen. Cei de la minister reamintesc câteva informații importante, pentru candidați:
„Luni, 5 februarie, încep simulările pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a 2024.
Câteva informații utile:
Probele încep la ora 9:00.
Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul”, au transmis cei de la Ministerul Educației, pe Facebook.
Și în Timiș sunt așteptați peste 5.800 de elevi să susțină simularea la limba română, matematică și, după caz, limba maternă.
„În județul Timiș sunt peste 5.800 de elevi înscriși în clasa a VIII-a în unitățile de învățământ de stat și particular. Simularea se organizează și se desfășoară în 50 de centre de examen, la care au fost arondate unitățile de învățământ.
Elevii din învățământul special nu susțin evaluarea națională și nici simularea, decât la solicitarea scrisă a părinților/reprezentanților legali. Pentru simulare nu s-au depus astfel de cereri.
Noutatea anului 2023-2024 este că evaluarea lucrărilor scrise se va realiza digitalizat, inclusiv la simulare”, au comunicat cei de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș.
Rezultatele se vor afișa la sfârșitul lunii februarie. Elevii care obțin o notă bună pot solicita trecerea acesteia în catalog.
Notele obținute vor fi, de asemenea, analizate în cadrul fiecărei școli, atât prin discuții individuale cu elevii, discuții la clasă, ședințe cu părinții dar și în cadrul consiliilor profesorale. Toate acestea se vor concentra pe măsuri care să ajute la îmbunătățirea performanțelor școlare.
Trimite articolul
XElevii care obțin o notă bună pot solicita trecerea acesteia în catalog >>>> Se deduce astfel că cei care NU au asemenea note în catalog, au primit note proaste!