Pentru realizarea Pasajului Solventul, Primăria Timișoara (PMT) primește bani de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin fondul Anghel Saligny. Contractul de finanțare a fost semnat joi, 2 februarie. Valoarea totală a contractului este de 132 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane vin prin Anghel Saligny, iar 89 reprezintă cofinanțarea din bugetul local.
„Sper că banii vor veni foarte repede pentru că Solventul este unul din marile proiecte de infrastructură din oraș, proiect care va conecta mai bine cetățenii din vestul Timișoarei și va reduce din traficul care acum trece prin zona centrală sau pe la Jiul. Pasajul beneficiază de un aport financiar și de la București și, în același timp, căutăm surse de finanțare suplimentare. Lucrările merg înainte și facem eforturi din bugetul local pentru a-l susține. Acesta este esențial pentru a deschide întreaga zonă de vest a Timișoarei și va uni Calea Bogdăneștilor de strada Gării și, ulterior, de bulevardul Dâmbovița”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Pasajul va fi amenajat pe sub zece linii de cale ferată, va lega Calea Bogdăneștilor de strada Gării, va avea câte două benzi pe sens și o linie dublă de tramvai, precum și trotuare și piste de biciclete integrate în trotuare.
Vă reamintim, în toamna anului trecut, Guvernul României a aprobat lista proiectelor cuprinse în Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru județul Timiș. Un singur proiect din Timișoara, și anume Pasajul Solventul, s-a aflat pe lista respectivă. Banii au fost alocați pentru modernizarea infrastructurii locale de transporturi și de furnizare a utilităților.
De construirea Pasajului Solventul se ocupă asocierea Spic Internazionale (lider/Italia) – Pod-Proiect (Iași) – Sylc Con Trans (Arad), cu terții Arcada Company (Galați) și Conextrust (Bacău) și subcontractanții Teoval & Co (Iași), FDF Electric Grup SRL (Iași), ISPCF (București), Radaria (Galați) și SC Yda Proiect Consulting SRL (Iași).
Despre Pasajul Solventul se vorbește încă de pe vremea administrației Ciuhandu. Fostul primar, Nicolae Robu, pe parcursul celor două mandate, a reușit să facă un studiu de fezabilitate și licitația pentru proiectare și execuție.
Pe aceeași temă:
FOTO. Proiectanții viitorului pod de la Solventul ne arată la ce lucrează
Trimite articolul
Xaoleu, deci e pe bune ca Fritz s-a inteles cu liberalii din moment ce primeste bani de la Guvern ? Sau dimpotriva, pesedeii ii tin partea ?
-
psd mai degraba
-
Nici una nici alta. Timisoara a propus 15 proiecte parca. Sute de milioane de euro. S-a aprobat doar Pasajul Solventul. Au dat ok la 1 proiect sa nu zica cineva ca Timisoara e dezavantajata.
-
Ba nu prea primeste. A cerut pentru vreo 8 proiecte si a primit doar pentru unul.
-
Guvernul ar trebui să preia, ca prioritate de Stat, finalizarea Centurii Sud. Băi, să o facă cu pușcăriași, poate și cu Grindeanu.
-
In capitalism + democratie in UE nu asa merge, aia era pe vremea lu ceasca. Adica inainte de ’89. Ai prins, ti-e dor de vremurile alea de “impliniri marete”? Plus ca munca fortata e interzisa, cedo zice ca e echivalenta cu sclavia.(daca puscariasul vrea sa lucre sa-si scada din detentie, bine, daca nu, iaca sta la racoare).Tendintele tale nu lrea cadreaza cu UE. No, acum statul trebuie sa creeze cadrul(caiet de sarcini, licitatie) si sa se dea la o parte, sa ne arate privatul si piata libera ce si cum. Atat se poate? Ghinion!
-
Centura este facuta de guvern, nu de primarie. Nu are primaria nicio treaba cu centura.
-
-
Conteaza de la cine? Nu esti multumit ca s-au primit? Ori ca da ori ca nu, simtiti nevoia unii dintre voi sa comentati, ce vieti ratate aveti
-
Hai ca daca mai raspund cativa, ne apropiem de adevar.
Pentru ce a cerut Timisoara:Timisoara – pasaj inferior Solventul – 127.091.255 lei
Timisoara – pasarela Gelu-Crizantemelor – 11.668.145 lei
Timisoara – construire pasarela pietonala in zona Universitatii de Vest, Tunelul Luminii – 4.665.020 leiAdica un proiect serios de pe vremea lui robulete, si doua floricele hipsteresti marca usere trotinete glezne goale numa’ bune de facut din bugetul local.
Deci Timisoara primeste la nivelul mediu din tara, cam 30%, ca mai toti care au depus proiecte.
Asadar, cine vrea bani, sa vina cu proiecte corespunzatoare, si primeste cam o treime din necesar, ca toata lumea, asta arata imparteala. Oricum, fiind vorba de Anghel Saligny, fost PNDL, am inteles de la useristi ca e ceva cu “hotie”, asadar nu inteleg de ce a cerut si usere sa fie partas ca apoi sa se planga ca n-a putut “fura” mai mult ca altii🤣
Gasiti pe net toata finantarea pentru tot programul, nu va mai vaitati ca niste baietei, Timisoara isi fura singura caciula de cateva decenii, “felicitari” alegatorilor.
@coenel, @sabin
vorba cuiva, nu spui cine, persoana importanta: “conspirationistilor!” 🤪
De aici isi ia parandaratul Dominik