Pe aplicația WhatsApp puteți trimite atât imagini cu problemele întâlnite pe străzile orașului, cât și filmulețe, iar angajații societății se vor ocupa imediat de sesizarea dumneavoastră.
„Situațiile care pot pune în pericol funcționarea sistemului de canalizare pot fi sesizate de acum înainte și prin imagini sau filmulețe transmise prin intermediul aplicației Whatsapp la dispeceratul Aquatim, la numărul de telefon mobil 0756119528. Compania de apă deschide acest nou canal de comunicare pe lângă cele existente (telefon, e-mail și facebook) pentru a putea interveni operativ în rezolvarea sesizărilor”, transmit reprezentanții Aquatim.
Oficialii societății spun că în ultimii ani, fenomenele meteo extreme sunt tot mai frecvente și uneori creează probleme grave pentru canalizările orașelor. Aceste probleme sunt generate în special de diminuarea capacității de preluare și transport a volumelor de apă din precipitații din cauza nerespectării unor reguli de folosire a sistemului de canalizare. Depunerile de grăsimi sau obturările cu deșeuri textile, plastice, resturi menajere aruncate în vasul de toaletă sau în gurile de scurgere de lângă blocuri sunt factori semnificativi de risc care pot produce inundații în cazul unor ploi, prin refularea canalizării în stradă sau în locuințe.
„Nepreluarea apei de ploaie prin receptorii stradali nefuncționali este o altă cauză de producere a inundațiilor. Menționăm că Aquatim curăță receptorii stradali de preluare a apei de ploaie și rețeaua de canalizare, gradual, zilnic în cadrul unui program de mentenanță preventivă, însă numărul mare de receptori stradali, peste 30.000 în Timișoara, face dificilă monitorizarea acestora. Acesta este şi motivul pentru care se face un apel către cetățenii municipiului Timișoara de a transmite dispeceratului Aquatim sesizări însoțite de materiale foto-video. Cazurile care pot fi semnalate sunt receptori pluviali acoperiți cu pământ sau cu resturi vegetale, grătare lipsă etc.”, mai spun reprezentanții societății de apă și canal.
Sistemul de canalizare din Timișoara are o lungime de aproximativ 600 km și este unitar, deci colectează atât apele uzate, cât şi cele provenite din ploi, transportându-le către staţia de epurare a apei uzate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!