În urma semnării contractului de delegare a gestiunii serviciilor de apă şi canalizare între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş şi Aquatim, din această lună societatea operează în 40 de localităţi din judeţ. Este vorba de municipiul Timişoara, opt oraşe şi 31 de comune. Mai exact, Aquatim a preluat serviciile de apă şi canalizare din toate cele 40 de localităţi. Compania va avea cinci sucursale, la Buziaş, Deta, Făget, Jimbolia şi Sânnicolau Mare, încercând să acopere astfel tot teritoriul judeţului.
Conducerea Aquatim susţine că oamenii din localităţile unde va opera societatea vor beneficia de mai multe avantaje. Pe termen lung sunt planificate investiţii de anvergură pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare în aceste zone.
„Există însă şi o serie de avantaje care se vor materializa înainte de realizarea investiţiilor planificate. Pe scurt, este vorba de contorizare, inventariere completă, dispecerat central pentru întreg judeţul şi o strategie regională pentru pierderile de apă. Toate branşamentele din localităţile unde operează Aquatim vor fi prevăzute cu contoare. Contorizarea va reduce risipa de apă şi va avea un efect pozitiv şi asupra plăţii corecte a serviciului prestat (…) Când s-a făcut contorizarea în Timişoara, consumul zilnic de apă pe cap de locuitor a scăzut la mai puţin de jumătate în doi ani”, spune directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.
Cele cinci sucursale din judeţ vor fi dotate cu utilaje şi fiecare va avea echipe specializate în intervenţii rapide. Reclamaţiile tuturor consumatorilor din aria de operare a Aquatim vor fi preluate de dispeceratul din Timişoara şi vor fi transmise către formaţiile şi echipajele de intervenţie de la sucursale, astfel încât să se intervină cât mai repede la avarii.
Vlaicu a mai explicat că în localităţile preluate există o serie de active neinventariate – conducte, armături, branşamente, staţii de pompare şi altele, care vor fi inventariate, stabilindu-se vechimea şi starea lor, amplasarea geografică şi valoarea contabilă. Inventarul va fi predat şi primăriilor pentru înregistrarea în patrimoniul public.
După colectarea datelor din teren, Aquatim va elabora o strategie regională privind investiţiile de reabilitare, înlocuire şi modernizare care trebuie realizate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!