Pentru alimentarea cu apă, tarifele vor crește cu 50 de bani, ajungând la 3,99 lei/mc (fără TVA), iar cel al serviciului de canalizare va crește cu 54 de bani, adică 4,02 lei/mc (fără TVA). La aceste tarife se adaugă cota legală de TVA, în cuantum de 9% pentru fiecare serviciu.
Reprezentanții societății spun că Aquatim a ales ca strategie de dezvoltare atragerea fondurilor europene pentru că 75% din banii destinați investițiilor sunt nerambursabili de la UE. Potrivit acestora, ajustarea tarifelor reprezintă, în fapt, una din condițiile pentru derularea investițiilor finanțate de către Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune. Vine în contextul suplimentării fondului de investiții, acordat companiei, de la 180 milioane de euro, la aproximativ 240 milioane de euro.
„Măsura este în conformitate cu prevederile din strategia de tarifare pentru serviciile de apă și de canalizare din Contractul de Delegare încheiat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apă-Canal Timiș și Aquatim SA și cu planul anual de evoluție al tarifelor pentru perioada 2018-2023, aprobat recent de ADI. De asemenea, tarifele au fost aprobate, în vederea aplicării, de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice”, spun reprezentanții Aquatim.
Și după aplicarea majorării, „Aquatim va avea, în continuare, unul din cele mai mici prețuri la apă din România, în topul național al tarifelor companiilor de profil”.
Aquatim are în derulare un amplu proiect de investiții, prin care județul Timiș va beneficia de 22 de stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, șase stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare, o linie de valorificare energetică a nămolului de epurare și un sistem SCADA regional, de control și monitorizare automată a proceselor.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XOooo ce bine! Poate acum isi permit sa spele canalizarea orasului care PUTE ingrozitor!
Conditiile impuse si impunatorii lor, mereu invocati, au orbul gainilor la faptul ca – vorba lu’ sperietoarea aia de ciori – iti trebuie mai multe servicii, daca nu ai pile de unul zdravan remunerat, ca sa achiti apa, gunoi, caldura, curent… De mancat, altadata… Scumpi-v-ar soarta toate momentele in care aveti nevoie de noroc, voi si neamurile voastre! Sa ajungeti la ele si sa nu vi le permiteti… E vreo contraparte, macar de forma, care sa ridice obiectii la scumpiri dinastea? E vreo institutie functionala care sa verifice ca banii extra chiar ajung la imbunatatiri? Raspuns: nu si nu. Fac ce vor! Si o vor tine tot asa… unii sunt deja amintire, prea tarziu sa mai vorbim cate victime si cate vieti distruse au cauzat iresponsabilii ahtiati de bani… la altii isi vor face efectul de acum incolo… Vise tulburate – tuturor inconstientilor obsedati de bani, pe spinarea oamenilor. Sa va creasca constiinta, mai, sa vedeti cum e, cu tot ce aveti la activ, sa simtiti ce le faceti altora.
Scumpiti de zeci de ani, in timp ce calitatea scade dramatic. Nu faceti decat sa exploatati ce ati luat cu japca, pana crapa. Pe urma ii lasati pe dinafara pe toti, cu exceptia bogatanilor de paie facuti tot de voi, ilicit, ca doar aia si urmasii lor se hlizesc la inca o scumpire, ca nu de la ei dau… isi permit.
Prima data aquatim.sa si revizuiasca serviciile , sa ofere calitate apei ce o livreaza , debit si presiune ,dupa sa vina sa scumpeasca . Cand suni la.ei si reclami ca nu e presiune pe coloana de apa, rad si spun ca asa e n au ce sa faca ,de parca tevile alea au crescut de la Dumnezeu si pompele . Fmm cat tupe si ce nerusinare . Asa e cand ai monopol
,,Este o condiție impusă de Uniunea Europeană pentru derularea investițiilor finanțate prin Fondul de Coeziune”… mamă ce șmirifonfleuri de cuvinte. Alooo… Aquatim-ul… înainte de a “derula ample proiecte de investiții” nu ar fi mai bine să începeți cu amplul proiect de a vă curăța rețeaua de canalizare, mai exact gurile de canalizare de prin oraș care sunt înfundate în mare parte ? Sunt locuri unde crește vegetație deja pe ele… La capitolul MAJORĂRI stau bine toate companiile astea, dar mai bine faceți-vă curățenie în “ogradă” ! Nu sunt instituții oare care ar putea analiza pe bune situația aceasta a canalizării & gurilor de canalizare lăsate de iźbeliște în acest oraș iar după o “inventariere” temeinică a situației să îi tragă la răspundere pe meseriași amplelor proiecte ?!? Având în vedere că e și perioada ploilor torențiale trebuie neapărat să se inunde ceva până luați voi măsuri sau iar o băgați pe aia cu “cetățenii sunt de vină” că sunt înfundate canalizările voastre.
Privatizarea este solutria!Altfel mafia locala ne va jecmani in continuare.