În 2016, reprezentanții societății de apă și canal susțin că au pus foarte mult accentul pe regionalizare, făcându-se astfel încât apa din uzina de apă să ajungă în localitățile limitrofe, iar stația de epurare să preia apa din canalizările acestora.
Sunt alimentate cu apă de la rețeaua din Timișoara localitățile Chișoda, Ghiroda, Moșnița Veche și Giroc, iar de anul acesta și Săcălaz, Sânmihaiu Român, Utvin și Urseni. Cât despre canalizare, la sistemul Timișoarei au acces localitățile Giarmata Vii, Ghiroda, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Sânmihaiu Român și Utvin.
„Am terminat anul acesta un proiect POS Mediu, acel proiect important de în valoare de 118 milioane de euro, în care avem mai mult de 200 de kilometri de canalizare, 100 de kilometri de conducte de apă, șapte stații de epurare și trei uzine noi de apă”, ne-a explicat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.
S-a investit foarte mult în Timișoara, Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaș, Recaș, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz și Sânmihaiu Român.
Pentru viitor, reprezentanții Aquatim și-au propus să folosească în continuare bani europeni. Ținta? Și-au propus lucrări în valoare de 180 de milioane de euro, prin POIM 2014-2020 – Program Operațional Infrastructură Mare, urmând ca în prima fază să fie pus accentul pe rețelele de apă și canalizare din Deta, Jimbolia și Recaș.
Cu acești bani, societatea de apă și canal plănuiește amenajarea a 13 stații de tratare noi, reabilitarea a altor nouă, amenajarea a 52 de stații de pompare apă, extinderea și reabilitarea rețelelor de apă cu sute de kilometri, precum și amenajarea a șase stații de epurare noi și a 80 de stații noi de pompare apă uzată și altele. Poate una dintre cele mai importante investiții, spun cei de la Aquatim, se referă la construirea unui incinerator de uscare a nămolului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!