Factura fiecărui consumator are o rubrică numită Canal Apă meteorică. Cantitatea plătită se calculează după unele date transmise de Administrația Națională de Meteorologie – ANM. Se înmulțește cantitatea de apă meteo transmisă de ANM cu suprafața de colectare pe care clientul a declarat-o în momentul încheierii contractului cu Aquatim.
„Pentru a veni în sprijinul clienților, precizăm că, în cazul unor ploi torențiale extreme – așa cum se înregistrează în ultimii ani – implicit generatoare de cantități majore de apă, Aquatim va factura doar acele cantități care sunt preluate de sistemul de canalizare, respectiv de stația de epurare. Tariful canalizării apei meteo este același cu tariful canalizării apei potabile, pentru că serviciile prestate, în ambele cazuri, sunt aceleași: colectare, transport, epurare apă uzată. Costurile aferente sunt importante iar finalul acestui procedeu complex este unul benefic pentru consumatori”, transmite Ilie Vlaicu, directorul societății de apă și canal a orașului.
Pentru a limita cantitatea apei de ploaie, specialiștii Aquatim încurajează unele soluții individuale: infiltrare, colectarea apei meteo în rezervoare speciale și utilizarea ei în udatul grădinilor sau a spațiilor verzi din curte sau din preajma locuințelor proprii.
Trimite articolul
XExista o zona limitrofa Timisoarei de blocuri unde infrastructura rutiera nu este prevazuta cu canalizare, apa pluviala de pe imobile si strazi se infiltreaza in sol!
Aici de ce se percepe in factura Aquatim taxa pentru apa pluviala?
deci cum ar veni ei taxeaza colectarea apei care vine de pe terenul nostru pe care apoi ne-o vand tot noua inapoi? pai si daca eu nu vreau sa o colecteze pe a mea? poate ca am decis sa o vand.
În multe țări apa pluvială, care este mai curata decât apa uzata menajeră, se colectează separat deoarece necesita “mai putina” epurare.
În trecut, pe vremea fanarioților, era o taxă pe fum și se baza pe numărul de coșuri pe care le avea fiecare casă.
Aquatim te taxeaza pentru apa de ploaie care cade in curtea / gradina ta. Teren care nu e legat in nici un fel la canalizare. Acea apa intra in sol, nu e colectata de nici un canal. Si totusi o platesti. Pentru ca esti fraier.
Ce pleasca si pe astia, cand ploua ne iau o gramada de bani fara sa faca nimic, ca doara apa curge prin canale direct in Bega si le mai si curata pe deasupra.
Cum drac sa fie acelasi pret ca apa menajera care are si impuritati si trebuie tratata?
Bai Mihai , esti inteligent ca Dăncila. Ti-a spus omul ca apa de pe terenul tau ei o epureaza înainte să o arunce în Timiș. Deci consuma curent sa o pompeze.
De la atâta gâlceavă nu se mai percepe absurdul situației… O societate comercială taxează căderea și scurgerea apei de ploaie. Această situație, faptul că plouă, nu e controlabilă de abonatul la serviciile Aquatim. Abonatul nu poate refuza sau face economie la apa căzută din cer. Abonatul dorește doar să cumpere apă potabilă, trecută prin contorul de pe țeavă.
Atunci de ce nu exista canalizari ? si cand ploua sunt numai balti… asta sunt stapanii iar noi platitorii pentru apa de ploaie . Nimeni nu ne i-a apararea sa zica ca nu e in regula sa platesti ceva ce nu aduce niciun beneficiu … si inca il platesti si mult .
Cea mai buna explicatie este ca sunt bani furati de la cetateni, o taxa absurda, pentru ca ploile le spala lor gratis canalizarile, ca sa nu mai vorbim de refolosirea apei de ploaie.Dar daca de 30 de ani nimeni nu protesteaza , ne fura in continuare si vin cu tot soiul de explicatii savante de justificare si legalizare a hotiei.
O companie de tepari initial trebuiau sa administreze dupa au ajuns sa jefuiasca.
Si daca cineva isi face asemenea sistem de colectare a apei de ploaie nu mai plateste la aquatim bani pt preluarea apei de ploaie? Asta era o intrebare jurnalistica pe care sa o puneti. Parca asa ar fi logic. Dar de unde stiu ei ca tu colectezi apa de ploaie si nu o mai preiau ei? Au niste pasi legali prin care sa ii notifici si implicit sa nu iti mai bage pe factura costul? Ma indoiesc. Dar oare de ce nu ati lamurit voi toate astea? Nu sunteti jurnalisti? Sau pe voi va interesa doar sa mai ocupati pagina asta cu niste text, nicidecum sa clarificari lucruri.
Si frunzele ? Frunzele pe care la spala ploaia (cind ploua) de pe strazi cine le plateste ?Tot noi ?
E foarte normal ca sa existe aceasta taxa de apa de ploaie, si in alte tari exista dar sub alta forma. In Africa este taxa de umbra, pentru locurile umbrite ca si constructiile de orice fel care se plateste la metru patrat. Daca nu ne place sa mergem in alta parte unde nu exista aceasta taxa. Oricum taxa pe apa de ploaie e oricum mica, ar trebui sa fie putin mai mare, corelata cu nivelul inflatiei si cantitatii de ploi.
Suntem o tara de iobagi.