Primăria Timișoara a reușit să atragă un singur doritor la Centrul de Proiecte, structură care se va ocupa de tot ce înseamnă finanțări nerambursabile în mai multe domenii, inclusiv cultură, educație, tineret sau sport.
Alexandra Maria Rigler, arhitectă care a coordonat Beta 2020, bienala de arhitectură desfășurată toamna trecută la Timișoara, a fost singura interesată la concursul pentru postul de director. În același timp au fost scoase la concurs și posturile de contabil-șef, expert și consilier juridic.
Rigler a trecut de ambele probe și a câștigat concursul de șef la Centrul de Proiecte, dar va lucra deocamdată singură. Dosarul ei fusese respins inițial, pe motiv că nu îndeplinea condiția referitoare la vechime, dar a depus contestație și în cele din urmă a mers mai departe. Alexandra Rigler a dat, marți, 27 aprilie, proba scrisă. A reușit 83,33 puncte, iar miercuri, 5 mai, a susținut interviul, la care a adunat 84,66 puncte. A fost admisă cu 167,99 puncte din maximum de 200.
Cei din primărie au cerut ca viitorul director al centrului să aibă studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în domeniile: management/ finanțe/ arhitectură/ arte vizuale/ teatru și artele spectacolului/ cinematografie și media/ studii culturale și studii universitare de master în domeniile management/ arhitectură/ politici publice, precum și minimum 5 ani de experiență în specialitatea studiilor de licență necesare pentru ocuparea funcției, din care cel puțin doi ani de experiență în coordonarea de proiecte de anvergură cu deschidere națională sau euroregională.
Ea va lucra deocamdată singură, dar reprezentanții primăriei spun că este posibil să se facă „detașări de personal pentru o perioadă determinată”, așa că ar putea avea în curând și angajați.
Centrul de Proiecte al PMT a fost înființat în prima fază în vara anului 2020 și a fost transformat recent de noua administrație. Are prevăzute șase posturi: un director, un contabil-șef, un consilier juridic, un inspector de specialitate și doi experți, iar salariile de bază sunt cuprinse între 5.606 lei și 12.829 lei, brut. Centrul se va ocupa de tot ce înseamnă finanțări nerambursabile în domeniile cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Un arhitect ar putea fi șef la Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara
Trimite articolul
XAcum se intelege foarte bine de ce era arhitectura o conditie la studiile superioare – factultate si masterat. Trist cand nu pornesti transparent un proiect ambitios cum este Centrul de proiecte
Pfoai nu se poate asta era acum doi ani combinata cu o rusoaiaca ..deci e adevarat ca aduna numai Gay in preajma lui herr Dominik …cum drk sa lasi orasul pe mana unor asemenea specimene
-
Dupa cum scri as zice ca ai cam 17 ani. Lasa tu centrul de proiecte si viata privata a altora in pace si du-te inapoi la scoala ca incep orele.
-
Alexandra este casatorita, cu un barbat chiar, desi nu cred ca acest lucru ar trebui sa constituie un criteriu pentru a ii fi judecate aptitudinile si capacitatile.
-
Ce sinistru este să citeşti acest comentariu când îi cunoşti personal atât pe Alexandra, cât şi pe soţul ei!
E clar că cineva are o agendă ţintită de denigrare a oricărui profesionist angajat prin concurs în Primăria Timişoara. Acelaşi lucru se poate observa şi în comentariile din articolul despre noul arhitect şef.-
Problema nu este orientarea sexuala, ci faptul ca este impusa de actuala administratie, asa cum administratia Robu i-a impus pe Nasleu, Grebla, si altii de teapa lor. Nu s-a scimbat nimic, ba chiar e mult mai grav ce fac astia care pretind ca sunt puri si idealisti. Nimeni nu se astepta la cinste de la oamenii lui Robu sau Ciuhandu, insa multi fraieri au votat USR tocmai pentru ca sa se termine cu aranjamentele pe posturi. Si din pacate oamenii impusi de USR nu sunt mult mai buni decat echipa Robu.
-
Ei na chiar suferi??
-
BRavo Alexandra .
Sa faci treaba buna !
A fost impusa de primarul de facto. Primarul de jure e doar o fatada pentru atragerea voturilor. Comisia a fost obligata sa accepte contestatia, desi nu indeplinea conditiile, nu doar conditia specificata in articol. A fost prima contestatie acceptata in istoria concursurilor din PMT. Ipocrizia maxima a
conducerii, care are tupeul sa pretinda ca se organizeaza concursuri “pe bune”:)) care e diferenta fata de concursurile castigate de Grebla, Nasleu & co??
Interesul pentru post a fost asa de mic pentru ca el a fost clar rezervat cui trebuia. Conditiile au fost atat de restrictive (masterat in arhitectura?), incat sa nu poata candida decat persoana pentru care era dedicat. Cu ce se califica un masterat in arhitectura pentru un post care presupune administratie, care se ocupa de proiecte in domeniile cultura, sport, educatie? Transparenta si corectitudinea sunt, din pacate, doar declarative. Aceleasi practici din trecut, astfel incat sa ajunga cine trebuie unde trebuie …
-
Nu contest faprul ca sunt concursuri trucate in actuala administratie dar sincer nu este deloc deplasat sa pui o persoana cu maste in arhitectura pe un post de director la un centru de PROIECTARE. In sine meseria de arhitect te obliga sa fii si un maneger foarte bun, altfel mori de foame. Studiile solicitate sunt mai mult decat potrivite, nu stiu daca acelasi lucru se poate spune despre candidat.
Avem exemple stupide de persoane puse in functii de decizie ce nu au nici o treaba cum a fost consilierul (medic veterinar) pus sa decida cine va fi directorul Filarmonicii din Timisoara. Manageri/Directori trebuie obligatoriu sa aibe o minima tangenta cu domeniul pe care urmeaza sa il gestioneze.