„De ani buni ne regrupăm o dată pe vară lângă miezul cazanelor Dunării, într-un golf liniștit în care natura face minuni și transformă aerul în elan creator. Artiștii plastici care ni s-au alăturat în fiecare ediție povestesc despre imboldul de neoprit în fața apei puternice și a muntelui”, spun reprezentanţii Fundaţiei Rubin, organizatorul acestei tabere.
Vara aceasta, invitaţii celei de-a IX-a ediţii a taberei, care se va desfăşura între 4 şi 10 august, sunt artiştii: Florentina Voichi (Bucureşti), Felicia Selejan (Timişoara), Mircea Roman (Bucureşti), Flora Răducan (Lugoj), Constantin Răducan (Lugoj), Ştefan Pelmuş (Bucureşti), Georgiana Manea Josan (Bucureşti), Eusebiu Josan (Bucureşti), Horia Bojin (Timişoara) şi istoricul de artă Dana Sarmeş (Timişoara).
„Le vom spune și lor una din cele mai frumoase legende ale locului, așa cum ne-a spus-o nouă, anii trecuți, moș Pera, unul din pescarii trecuți bine de 70 de ani, care încă mai iese la pescuit pe Dunăre. Povestea a auzit-o de la bunicul lui, pescar și el. Înainte de marile bătălii, dacii veneau să bea apă din Istru. Mizau pe logică: dacă Dunărea a reuşit să rupă munţii şi să-i străbată, atunci şi pe ei îi va face de neînvins, poate chiar nemuritori. <<Se spune din strămoşi că după ce se adăpau din Istru, cum ziceau ei Dunării, îi lua o beţie, cu fierbinţeală tare care îi umplea de puteri, le făcea sângele să clocotească în vene la fel ca anaforele în Cazane>>”, mai spun cei de la Fundaţia Rubin.
Tabăra de creaţie Rubin-Dubova – organizată în colaborare cu Primăria Dubova – participă la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea în valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunării.
Citiți principiile noastre de moderare aici!