Campionatul Regional de Barista, ediția de la Timișoara, se împarte în trei concursuri distincte: WBC (World Barista Championship), Latte Art și Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). Primul s-a desfășurat sâmbătă, iar celelalte două vor avea loc duminică, în food-court-ul Almondo din complexul comercial timișorean. Patru concurenți s-au prezentat la competiția de sâmbătă de la Iulius Mall. Probele au constat în prepararea a patru espresso, patru cappuccino și patru băuturi creație personală în 15 minute. Un juriu format din specialiști în prepararea și degustatul cafelei a notat băuturile, pentru a stabili câștigătorul. „Cel mai bun de la fiecare probă se califică la faza națională, care va avea loc la București. Dacă sunt doi concurenți la egalitate, și sunt buni, aceștia vor putea merge împreună la București”, spune Andra Vlaicu, unul dintre organizatorii evenimentului.
„Am pregătit ce mi-a cerut regulamentul. La băuturile speciale făcute de mine am încercat să combin mai multe senzații. Am pus cafea, înghețată caramelizată și, din cealaltă extremă, puțin ghimbir proaspăt ras”, ne-a dezvăluit rețeta sa Vlad Faur, unul dintre particianți.
Probele de duminică vor consta în prepararea a două băuturi caffe macchiato cu desen, două cappuccino cu desen și două băuturi semnătură personală cu desen, în 8 minute. „La ultima probă cautăm cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurenții trebuie să facă două băuturi calde, doar din whisky, zahăr, cafea și frișcă și două băuturi reci, semnătură personală, din cafea, alcool și orice alt ingredient se dorește”, a adăugat Andra Vlaicu.
M.M. Hojda
Citiți principiile noastre de moderare aici!