Vă reamintim, SDM a încasat bani frumoși de la Primăria Timișoara anul trecut. Majoritatea veniturilor au intrat în conturi din bugetul local, iar societatea municipalității ar fi trebuit să investească și ceva în oraș. Cum ar fi locuri de parcare, promise de ani de buni atât de cei din primărie, cât și de cei din conducerea SDM.
Ei bine, anul trecut SDM a reușit să investească fix 4% din banii încasați din sistemul de parcare în… parcări, fiind capabilă să amenajeze doar 56 de locuri de parcare din investiții proprii, conform raportului de activitate depus recent la primărie, deși a făcut bani frumoși din Timpark, peste 10 milioane de lei. Investiția a fost de puțin peste 400.000 de lei, iar cele 56 de locuri de parcare au fost puse la punct chiar pe Intrarea Peru, o mică străduță de exact 221,70 metri din Steaua-Fratelia, pe care se află și blocul în care are apartament Culiță Chiș, longevivul director al Direcției Generale Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități din PMT.
La capitolul încasări și merite, SDM anunță că a făcut 379 „locuri de parcare noi”, dar singurele apărute ca fiind realizate din fonduri proprii sunt cele 56 de pe Intrarea Peru. Cu un an înainte, Societatea de Drumuri Municipale a investit o sumă dublă în parcări, reușind să amenajeze 178.
SDM ar mai fi elaborat și proiecte tehnice, unul pentru amenajare locuri de parcare pe Calea Urseni, iar altul pentru parcarea supraterană în regim P+E pe Calea Martirilor, pe care l-a dat însă în lucru unei firme din Cluj. Parcare care, de altfel, nici nu se mai face, după cum a anunțat recent primarul Nicolae Robu. Pe 2017, oficialii SDM se lăudau cu proiecte pentru parcări noi pe străzile Liege, Mangalia, Aștrilor, Bd. Gen. I. Dragalina, Intrarea Lungă, dar acestea nu apar ca realizate în lista din raport.
Raportul SDM arată că societatea a încasat 12,2 milioane de euro cu tot cu TVA pe anul 2018: 47,8 milioane de lei din lucrările executate pentru primărie, 10,1 milioane de lei din administrarea parcărilor, aproape 164.000 de lei din ridicările auto, 176.000 de lei din afișaj, precum și aproximativ 924.000 de lei din lucrări pentru diverși beneficiari, vânzări de materiale și produse finite și 210.000 lei din închirierea spațiilor către terți. Menționăm că veniturile SDM de la alți parteneri au scăzut considerabil, dar societatea a trasat marcaje rutiere în Timișoara de 1 milion de euro!
Detalii, AICI!
Citiți principiile noastre de moderare aici!