Proiectul urmăreşte creşterea capacităţii organizațiiilor nonguvernamentale implicate în proiect de a contribui la elaborarea politicilor publice prin metode participative de advocacy. Astfel că, pe parcursul implementării proiectului, vor avea loc o serie de activități menite să crească nivelul de conștientizare a autorităților locale și a ONG-urilor cu privire la beneficiile elaborării participative a politicilor publice. Printre activitățile mai importante putem aminti: campanii de informare, campanii de advocacy pentru includerea unor recomandări de politici publice documentate în deciziile luate la nivel local, întâlniri cu autoritățile publice locale, dezbateri publice, consultări și mese rotunde pentru elaborarea unui manual pentru ONG și autorități care va conține metode de influențare a politicilor publice și de implicare activă a cetățenilor.
Implementarea proiectului va include, de la început, şi orașul Jimbolia. Aici proiectul se concentrează în jurul unei probleme identificate la nivel local și anume riscul de inundații în anumite zone ale orașului. Pe de o parte sunt probleme de infrastructură , iar pe de altă parte orașul Jimbolia este situat pe un teren mlăstinos, apa freatică fiind mai ridicată. O ploaie însemnată cantitativ înseamnă curţi, pivniţe, garaje şi grădini acoperite de apă.
La nivelul orașului Jimbolia, proiectul va demara cu o campanie de informare în comunitatea jimboliană cu privire la problema identificată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!