Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale a primit deja mesaje de la oameni care doresc să cazeze oameni și sunt și voluntari care vor să-și arate suportul.
„Din perspectiva noastră, de la LOGS, noi suntem de azi dimineață încontinuu în telefoane și întâlniri și discuții, am povestit și cu autoritățile locale din Timișoara și prin parteneri cu cei de la Direcția pentru Situații de Urgență, cei ce vor monta cât de curând corturile în zona de nord. Noi știm că deja oamenii au început să intre din Ucraina acolo, sunt oameni care sunt la vamă și încearcă să intre și nu pot să treacă. Am înțeles că Ucraina restricționează ieșirea din țară a bărbaților care pot fi încorporați. Răspundem la astfel de cereri, îi informăm pe oameni legat de procedura de azil, pentru cei care vor să ceară azil aici și sperăm cumva pe suportul comunității și asta s-a întâmplat și în Timișoara și sunt sigur că se va întâmpla și în toată România, avem oameni care ne scriu dacă e nevoie să cazeze familii la ei, voluntari care vor să-și arate suportul. Vom fi acolo și vom ajuta pe partea de experiență și know-how și în primul rând de a arăta, la fel ca și Timișoara, o bună primire pentru acești oameni care sunt într-o situație teribilă”, a spus pentru Tion Flavius Ilioni Loga, director executiv LOGS Timișoara.
Oamenii în pericol pot cere azil în România fie la autoritățile de frontieră, fie la orice alte unități de Poliție sau Birouri de Imigrări din România. Cei de la LOGS au un număr de urgență – 0765861888, pentru a ajuta cu mai multe informații. Există și voluntari ucraineni pentru traduceri, dacă este nevoie.
„Un mesaj mult mai clar din partea autorităților naționale ar fi binevenit”
„Am vorbit deja cu peste 20 de ucraineni și familii de români mixte, care ne întreabă, pentru că noi am pus numărul de telefon de urgență pentru a oferi informații pe procedura de azil sau asistență, dacă cineva se confruntă cu ceva, să-i putem ajuta cu sfaturi. (…) Încercăm să oferim ceva suport. Nu știu dacă autoritățile fac asta, dar e o chestie de urgență, sunt deja oameni care pleacă, care nu știu încotro să o ia și un mesaj mult mai clar din partea autorităților naționale ar fi binevenit, să-i asigurăm pe oameni. Am spus că suntem pregătiți, avem loc pentru jumătate de milion de ucraineni. Acum trebuie să zicem unde să meargă și ce să facă”, ne-a mai spus Flavius Ilioni Loga.
Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale este o organizație din partea de vest a României care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranți și luptă împotriva traficului de persoane.
Până la finalul lunii august au fost înregistrate peste 6.300 de cereri de azil în România. În 2020 au fost 6.158 de cereri – migranți, majoritatea din Afganistan, Siria și Irak au cerut protecția statului român. Peste 4.000 dintre aceste cereri au fost depuse în zona de vest a țării.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XAjutor ??
Sa ne dea inapoi pamatul furat !