Reprezentanții Asociației Părinți pentru Ora de Religie din Timiș s-au implicat activ în strângerea de semnături pentru schimbarea Constituției în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. Reprezentanții Asociației Părinților pentru ora de Religie din Timiș transmit că autorul depeșei în care se cere demisia Mitropolitului Banatului se află în eroare.
Ce „erori” ar fi comis Bazil Popovici? Sunt detaliate de reprezentanții asociației:
„1. Referendumul desfășurat în 6‐7 octombrie 2018 nu a fost inițiat de ÎPS Ioan, ci de un Comitet de inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituția României, format din membri de diferite confesiuni, ortodocşi, catolici, greco‐catolici, baptiști și penticostali. Iar această inițiativă și obiectivele ei au primit suportul majorității confesiunilor creștine din România, precum și al cultului mozaic.
2. Faptul că de la momentul inițierii acestui referendum și până la încheierea lui, ÎPS Ioan – precum alți membri și conducători a mai multor confesiuni religioase, într‐un demers cu adevărat ecumenic – și‐a manifestat susținerea față de acest referendum, arată caracterul asumat al acestuia, un ierarh de care suntem mândri și care a avut curajul să exprime atitudinea Bisericii față de familie. Iar aceasta nu este atitudinea ierarhilor, a preoților ori a mirenilor, ci este atitudinea lui Hristos.
3. Întrucât inițiativa de revizuire a Constituției României nu are nicio legătură cu vreo formațiune politică, considerăm că devine evident caracterul fals al oricăror afirmații privind implicarea politică a ierarhilor și preoților din România.
4. Din textul scrisorii, se vede că dl profesor Bazil Popovici nu înțelege că Sfânta Scriptură este Constituția Bisericii, prin aceasta primind Cuvântul lui Dumnezeu, iar omul credincios nu poate să o relativizeze, ci doar să o urmeze.
5. Din textul scrisorii se vede că dl profesor Bazil Popovici nu este la curent cu activitățile social‐ filantropice ale Bisericii, în general, și ale Arhiepiscopiei Timișoarei condusă de ÎPS Ioan, în special. Doar ca un foarte mic exemplu, de când ÎPS Ioan a venit în Timișoara, doar până în anul 2017, au fost construite opt case pentru oameni nevoiași, dintre care chiar și pentru amilii ale unor deținuți, iar alte două se află în curs de finalizare în anul 2018.
PS: Dle. Bazil Popovici, care ar fi fost reacția dvs. dacă Biserica, prin ierarhii și preoții ei, nu ar fi spus nimic cu privire la acest referendum și nu ar fi apărat căsătoria și familia binecuvântate de Dumnezeu?”, transmit reprezentanții asociației.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2122395″]
[related-post post_id=”2123504″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!