Cele cinci întâlniri de dans contemporan, poezie vie și pictură în mișcare fac parte din proiectul Femme expérimentale. Atelierele vor avea loc în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie, la Casa Tineretului, și vor fi ghidate de artistele Irina Marinescu, Ana Drăgan, Oana Băluță, Alexandra Gîrbea și Vigrinia Negru.
Acestea se adresează femeilor din Timișoara pasionate de dans și curioase despre cum mișcarea devine parte integrantă din ele, transformându-le trăirile zilnice.
Participarea este gratuită, dar pe bază de înscriere la adresa 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭@𝐟𝐞𝐦𝐦𝐞𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞.𝐫𝐨. Mai mult, primele 5 persoane care se înscriu vor primi o sacoșă textilă personalizată.
Program și tematică
Atelierele vor avea loc în Sala Rotonda a Casei Tineretului, după următorul program și tematică:
- Luni, 28 noiembrie, de la ora 20 la 21:30 Irina Marinescu: 𝐃𝐚𝐧𝐬 𝐩𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐞 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐞
- Marți, 29 noiembrie, de la ora 19 la 21, Ana Drăgan și Oana Băluță: 𝐏𝐨𝐞𝐳𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐬̦𝐜𝐚𝐫𝐞
- Miercuri, 30 noiembrie, de la ora 19 la 21, Negru Virginia: 𝐂𝐚̂𝐧𝐝 𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐚𝐧𝐬 l
- Joi, 1 decembrie, de la ora 19 la 21, Virginia Negru: 𝐂𝐚̂𝐧𝐝 𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐚𝐧𝐬 ll
- Vineri, 2 decembrie, de la ora 20 la 21:30, Anamaria Guguian: 𝐂𝐮𝐯𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥𝐮𝐢
Femme expérimentale reprezintă o continuare a proiectului Femme monumentale. Femme végétale, derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022. Proiectul a constat în cinci ateliere gratuite de cercetare experiențială în vederea autocunoașterii și dezvoltării personale, destinate adolescentelor și femeilor din oraș, și trei performance-uri stradale adresate publicului larg, în care artistele din proiect au generat noi abordări și reprezentări ale femininului.
Atelierele fac parte din proiectul Feme expérimentale, dezvoltat de We are Developing Art, inițiat de Madira, în parteneriat cu I Dance You, implementat cu sprijinul local Unfold Motion și Concentric Projects, co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Developing Art este o asociație culturală dedicată facilitării proceselor artistice către public și îmbunătățirii relației dintre artiști și public. Co-fondatoarele și membrii asociației sunt activi pe scena de artă contemporană, bucurându-se de colaborări atât naționale cât și internaționale.
Unfold Motion este cel mai important reper local în ceea ce privește dansul contemporan din Timișoara și zona de vest a țării. Asociația este implicată activ pe scena culturală timișoreană, contribuind prin proiectele inițiate la consolidarea rețelei cultural-artistice a orașului. Aceștia căută să ofere experiențe culturale vaste pentru publicul aflat în formare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!