În perioada următoare, cei de la Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara din cadrul USAB-TM și Ordinul Arhitecților din România vor organiza diverse ateliere în interiorul instalației „Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara”.
Primul eveniment va avea loc vineri, 24 martie. Acesta, intitulat „Ecodesign urban – gestionarea spatiilor verzi in concept Smart City”, le va permite participanților să afle mai multe despre plantele folosite pentru instalația verticală, dar și despre clădirile din Piața Victoriei.
Vor urma ateliere de silvicultură, despre rolul perdelelor forestiere în reducerea efectelor schimbărilor climatice, de horticultură, despre conservarea și valorificarea soiurilor locale de legume, și unele de inginerie genetică, bazate pe biotehnologiile vegetale ale viitorului.
Vă reamintim, grădina verticală din centrul Timișoarei este o instalație temporară concepută de MAIO Architects, realizată împreună cu o echipă locală și organizată de Ordinul Arhitecților România – Filiala Timiș. A fost inaugurată în 17 februarie, odată cu deschiderea TM2023. Are cinci platforme a câte 500 de metri pătrați.
Turnul verde este format dintr-o structură modulară, metalică, iar platformele pepinierei deschise publicului funcționează ca puncte de belvedere. În grădina verticală se regăsesc specii perene de arbori, arbuști și flori, dar și specii anuale, productive și ornamentale, provenind din grădinile comunitare aflate în zona Mehala, dar și din serele de la Horticultura și ale Universității de Științele Vieții „Mihai I”.
Pepiniera va fi gaza acestei instalații temporare până la finalul anului, iar astfel va putea fi urmărit întregul ciclu vegetal al plantelor.
Pe aceeași temă:
FOTO. Turul grădinii verticale din centrul Timișoarei. „O siluetă urbană”
Controversata Pepinieră din centrul Timișoarei, luată cu asalt de vizitatori
Trimite articolul
XPe mine m-ar interesa niste ateliere despre schela: cand au aparut primele schele, din ce materiale se pot construi, ce fortze apar in divere parti ale schelei, cum se calculeaza rezistenta la incarcare, la vânt, la cutremur, chestii d’astea mai tehnice asa, nu numa’ chestii de botanisti in ale artei.
#🤪
-
Astea se fac la Rezistentza materialelor.
-
Si n-ar fi mai interesant si util decat propaganda asta desantata si totodata perversa pentru “smart city”?
E vreunul din atelierele ce se organizeaza care sa explice ca smart city inseamna de fapt iadul monitorizarii 24/7 a tot ce unde cu cine misca ba chiar si deducerea de ce misca precum si limitarea la maxim a miscarii? Sau ce parere au “beneficiarii” experimentelor implementate deja a acestui concept monstruos? Dar focile aplauda cand aud de smart, digital, IA si alte cuvinte catchy pentru cei ce nu-si gasesc fündul cu 2 maini, dar inghit propaganda cu polonicul si mai cer o portie.ps. cu ocazia zilei de 15 martie iti irez la multi ani, sanatate, si sa fii cuprins de adevaratele valori europene(e simplu, fix invers decat cele pe care le denota “comentariile” tale)
-
Am facut in treapta a doua de liceu la profil Mate-fizica (de fapt Mate-Mecanica) si in primul an de facultate la Electronica. Daca lumea ar cunoaste si materia asta de studiu, ar fi mai putzine prabusiri de acoperisuri in mall, in supermarket, eventual chiar si la unele cutremure.Asa insa, sigma lor de forfecare ei ne’o dau in maxilare.
-
-
-
numite ‘vrajeala’ daca te intereseaza partea de calcul de rezistenta, forte si alte chestii d’astea mai tehnice cum le zici tu trebuie sa te inscri la facultatea de constructii si dupa 4 ani incepi sa deslusesti abecedarul tehnicii in constructii. Oriunde in lumea asta nimeni nu te invata pe strada ce se studiaza in ani de facultate!. Dupa neuronii tai in centru ar trebui sa fie si un cort cu sali de operatii pentru ca si Bulă vrea sa devina medic
-
ai dreptate, simpa! de ce sa nu fie si un cort sa studiem medicina? sa fim de exemplu un oras de neurochirurgi(cine vrea macar), sa si sa ne implantam cate un neuralink sa ne conectam la smart-city si chatGPT ca sa de’aia. eu as lucra doar pro bono daca si cürsurile ar fi gratuite, si as lucra chiar din primul an de “studentie”, ca vad ca e nevoie.
#🤪
-
Daca vin meseriasii de la Universitatea de Științele Vieții este clar ce va iesi, aceeasi indivizi care de plictiseala si din prostie schimbara denumirea consacrata a unui institut in ceva ce aduce a scoala teologica. In Romania factorii de decizie se rup in figuri dar in realitate sunt goliti de continut
Eu nu cred ca vor venii ! Au ore si este lege la aceasta Facultate ca indiferent de ce se intampla orele se tin ! Asa ca nu va inghesuiti prea tare nici la eveniment si nici la Scoala ca nu o sa-i gasiti 😡