Conform organizatorilor, mai multe activități din domeniul cinematografiei vor fi realizate în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.
De luni, 18 aprilie, până vineri, 22 aprilie, la ora 12:30, toți iubitorii de marionete cu vârsta cuprinsă între 4 și 80 de ani sunt așteptați la atelierul „Hai la joacă, Pogany!”, un program de educație prin artă și terapie prin îmbrățișare în cadrul căruia realizatorul Ilinca Istrate va da viață unei marionete de lemn construite ca omagiu pentru opera lui Constantin Brâncuși.
În aceleași zile, de la ora 13:30, Marian Sas, artist profesionist, colaborator al Circului Metropolitan București, va avea momente spectaculoase în cadrul atelierului de acrobație „Eșarfa zburătoare”.
De luni, 18 aprilie, până joi, 21 aprilie, de la ora 14:30, tinerii peste 14 ani pot fi inițiați în arta scenografică sub îndrumarea reprezentanților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. Nu este necesară înscrierea, fiind încurajate improvizația și spontaneitatea.
Pedagogia teatrală
Va avea loc un program de artă scenică, prin jocuri și elemente ale artei dramatice, gândit pentru două categorii de public: luni, 18 aprilie și marți, 19 aprilie – învățăcei vor fi cei cu vârsta între 4 și 18 ani, iar miercuri, 20 aprilie și joi, 21 aprilie – va fi rândul educatorilor de la clasele primare.
La Parcul Primăverii va fi prezent și prof. univ. dr. Liviu Lucaci, rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București, care va modera o masă rotundă despre perspectivele învățământului vocațional în România. Aici va fi reprezentantă și Universitatea de Arte George Enescu din Iași.
Fiecare seară de la evenimentul Parcul Primăverii va prezenta mai multe concerte: concert de muzică contemporană – ARCHAEUS, un concert de muzică folclorică cultă – Andreea Chira și Corala CONTRAST, un concert al trupei PĂMÂNT, un spectacol UNATC – „Lecții despre iubire și creier” – clasa prof. univ. Mircea Gheorghiu, un concert de muzică bizantină și un recital Grigore Leșe.
Prima ediție a Parcului Primăverii va începe pe 15 aprilie, cu acces liber și gratuit la toate activitățile organizate de cele șase instituții de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș. Cele 11 zile de festival vor avea loc la Muzeul Satului Bănățean, pe o suprafață de peste 10 hectare.
Se vor organiza spectacole de teatru, folclor, sesiuni de lectură, concerte, expoziții și ateliere creative.
Marea deschidere a Parcului Primăverii va fi făcută de cunoscuta trupă Subcarpați, în vinerea dinaintea Floriilor, pe 15 aprilie, iar în următoarea zi pe scenă va urca Loredana Groza, alături de Banda Agurida. Vor fi și activități pentru familie, o piațetă de artizani și trasee de aventură și vânătoare de comori, printre surprizele anunțate până acum.
Pe aceeași temă:
Traseu de aventură și vânătoare de comori la Parcul Primăverii. Se fac înscrieri
Citiți principiile noastre de moderare aici!