”Atelierul de antreprenori” a deschis noi orizonturi pentru persoanele interesate de antreprenoriat din județele din Regiunea de Vest: Timiș, Arad, Caraș – Severin și Hunedoara. Obiectivele principale ale proiectului au fost de a pregăti peste 300 de persoane în domeniul de start-up și înființarea a 38 de start-up-uri în cele patru județe vizate, obiective care s-au împlinit după cei doi ani de implementare. Mai mult decât atât, cele 38 de idei de start-up au primit finanțare și sprijin pentru înființare, iar în cadrul lor au fost create 91 de locuri de muncă.
La program au participat aproximativ 100 de șomeri, studenți, dar și oameni cu viziune din județele vizate – 191 de persoane din Timiș, 36 din județul Hunedoara, 44 persoane din Caraș – Severin și 41 de persoane din județul Arad. Inedit este că din cei 300 de participanți, numărul femeilor antreprenor l-a egalat pe cel al bărbaților, respectiv 150 de persoane din ambele genuri.
Pentru a marca realizările și finalul proiectului, Universitatea de Vest organizează o conferință online vineri, 8 ianuarie, de la ora 11:00. Doritorii pot solicita link-ul de participare la numărul de telefon 0256.592.388 sau prin e-mail, la adresa: simona.ciuferescu@e-uvt.ro. Managerul care a coordonat proiectul este conf.univ. dr. Oviudiu Megan de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul UVT, coordonator al Flight Fesival.
Proiectul a fost implementat prin finanțare europeană, prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020, Axa prioritară: Locuri de muncă pentru toți, Operațiunea: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non–agricol din zona urbană, Schema de ajutor de stat: Romania Start-Up Plus.
Citiți principiile noastre de moderare aici!