În vara anului trecut, opt studenți de la Facultatea de Arhitectură a Universității Politehnica Timișoara le-au prezentat copiilor din cinci sate timișene – Balinț, Bodo, Criciova, Jdioara și Cireșu – arhitectura românească.
S-au folosit de filmulețe educative, jocuri interactive și lucru manual pentru ca cei mici să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă arhitectura.
Proiectul a prins atât de bine încât recent, la începutul lunii aprilie, ideea a fost exportată tocmai în Italia. Acolo, atât copiii italieni, cât și cei români, au fost invitați să afle mai multe despre arhitectura și cultura tradițională românească.
Reprezentanții UPT spun că după prezentările interactive, a urmat ”un atelier de creație în cadrul căruia copiii au decorat căsuțe din carton cu motive și simboluri românești. Astfel, cei mici și-au putut sedimenta informațiile nou descoperite cu ajutorul atelierului educațional non-formal, care invită copiii din diferite medii culturale la explorare, investigare și socializare.”
Copiii au făcut tururi virtuale prin Muzeul Țăranului Român din București și prin Muzeul Astra din Sibiu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!