În aceste puncte de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, care trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare. Iată adresele acestor centre din Timiș, care funcționează în perioada 15-28 aprilie, în intervalul orar 7-17:
Remetea Mare, nr 183, proprietar Graur Luminița;
Colonia Bulgară, nr 280, proprietar Cornea Mircea;
Gad, nr 175, proprietar Hinsa Simion Constantin;
Colonia Bulgară, nr 24, proprietar Hinsa Dumitru;
Igriș, nr 137, proprietar Fărcaș Leon;
Valcani, nr 430, proprietar Dulău Vasile;
Cadăr, nr 13, proprietar Zeic Stelan;
Ivanda, nr 366, proprietar Banciu Maria;
Duboz, nr 24, Hinsa Mihai;
Iecea Mare, nr 327, proprietar Danuletiu Daniela;
Pădureni, nr 50, proprietar Ogirtin Ovidiu;
Chișoda, nr 5, proprietar Minzat Floare;
Sânandrei, nr 58, proprietar Bija Nicolae;
Becicherecu Mic, nr 469/c, proprietar Radutiu Gheorghe;
Percosova, nr 11, proprietar Taban Ionică;
Becicherecu Mic, nr 4, proprietar Salcu Nicolae;
Uliuc, nr 21, proprietar Radu Elena;
Unip,nr 1, proprietar Vulc Maria;
Dragșina, nr 129, proprietar Șerb Culita;
Jebel, nr 58, proprietar Mateu Flavia;
Foieni, nr 515, proprietar Moldovan Ioan;
Bărăteaz, nr 8. proprietar Nicoară Ioan;
Săcălaz, nr 302, proprietar Suingiu Gabriel;
p-ța Făget, proprietar Primăria Făget;
Comloșu Mare, nr 1233, proprietar Lal Paraschiva;
Șemlacu Mare, nr 56, proprietar Bîrsan Pavel.
„Trebuie să ne asigurăm că mieii au fost sacrificați într-unul dintre centrele temporare de sacrificare a mieilor. Aceste puncte temporare de sacrificare în care crescătorii de ovine pot sacrifica mieii trebuie să respecte condiţiile generale şi specifice de igienă, bunăstare a animalelor şi gestionare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman stabilite de legislaţia sanitară veterinară. În acest punct de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare. Sacrificarea mieilor destinați consumului familial în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale se va face numai în centrele de sacrificare temporară și în abatoarele autorizate sanitar veterinar din județul Timiș. Carnea de miel obţinută în centrele de tăiere provizorii va fi comercializată atât la fața locului cât și în halele agroalimentare autorizate sanitar-veterinar aparținând de primăriile respective”, a spus președintele Comisiei de Agricultură din Consiliului Județean Timiș, medicul veterinar Narcis Bobic.
Citiți principiile noastre de moderare aici!