În cele mai multe cazuri este vorba despre persoane care au ieşit la iarbă verde pe malul apelor din judeţ sau la Pădurea Verde, dar sunt şi pacienţi care au fost muşcaţi în grădina casei, în oraş.
„Zilnic, zilnic vin câte 10 persoane cu astfel de muşcături, un număr mai mare ca niciodată”, spune dr. Virgil Musta. Conform acestuia, o explicaţie este şi faptul că oamenii sunt mai panicaţi cu privire la muşcătura de căpuşă şi se adresează imediat spitalului, pentru tratament. „Cazurile devin grave dacă nu se tratează. Dacă oamenii vin şi căpuşa este scoasă, şi se administrează tratament profilactic cu antibiotice, riscul de a face borelioză poate să dispară”, completează purtătorul de cuvânt al spitalului timişorean.
Potrivit acestuia, până în prezent, în spital nu au fost internate cazuri grave cauzate de muşcăturile de căpuşă. Dacă în ceea ce priveşte ieşitul la iarbă verde în afara oraşului sau la pădure nu se poate face nimic, în oraş primăria a anunţat că poate interveni acolo unde timişorenii sesizează prezenţa căpuşelor.
De 50 de ori mai multi timiseni muscati de capuse
Tot mai multi timisoreni ajung la spital muscati de capuse
Citiți principiile noastre de moderare aici!