Specialiștii de la Ministerul Sănătății vă recomandă să evitați expunerea la ţânţari, să purtați îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizați substanţe repelente de ţânţari, să montați plase la ferestrele locuințelor și să limitați deplasările în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată – parcuri, păduri, ape stătătoare. Specialiștii vă recomandă să îndepărtați de lângă gospodărie recipientele care favorizează acumularea apei și a gunoiului menajer.
În ceea ce privește infectarea cu virusul West Nile, doctorii transmit că aproximativ 80 la sută din persoanele infectate nu prezintă simptome. În cazul în care identificaţi semnele şi simptome ca febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături și erupții cutanate, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii vă recomandă să vă prezentaţi la cel mai apropiat cabinet medical.
Până în momentul de faţă, nu au fost raportate cazuri de infectare cu virusul West Nile în România. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu West Nile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!