Pentru combaterea traficului de vehicule furate şi a falsificării de documente, reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Timiş au verificat mai multe vehicule în prima parte a acestui an. Aşa cu fost depistate şapte documente false şi cinci maşini furate.
„Am avut cazuri când la înmatriculare au fost depuse acte de înmatriculare germane care prezentau suspiciuni, le-am verificat şi în urma verificărilor s-a constatat că maşinile figurează în Germania ca fiind furate, două autoturisme BMW şi un Ferrari. La fel am avut probleme cu documentele falsificate. Le-au prezentat fie pentru numere provizorii, fie la înmatricularea definitivă. Am depistat şapte documente contrafăcute”, a explicat Dan Jurcă.
Tocmai din cauza acestor probleme, a documentelor falsificate descoperite, de la cărţi de identitate ale vehiculelor, la certificate de înmatriculare, inspecţii tehnice periodice şi chiar chitanţe privind taxa de poluare, Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a încheiat protocoale atât cu Ministerul Finanţelor cât şi cu Registrului Auto Român – Ministerul Transporturilor privind posibilitatea verificării on-line a acestor acte. „În ultima perioadă, printr-un portal, avem acces şi la verificarea documentelor emise de RAR, la cărţile de identitate ale vehiculelor, la certificatele de autenticitate şi la inspecţiile tehnice. Sper că de-acum nu ne vom mai întâlni cu situaţia cu care ne-am întâlnit lunile acestea, când a trebuit să anulăm patru înmatriculări pe motiv de documente contrafăcute. Au venit atât cu cărţi de identitate româneşti contrafăcute, cât şi cu certificate de autenticitate”, a mai spus Jurcă. El a precizat că, în prezent, lucrătorii Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Timiş sunt obligaţi să verifice toate documentele emise de RAR înainte de orice înmatriculare.
„Avem acces şi la verificarea chitanţelor reprezentând taxa de poluare. Şi aici s-a cam închis robinetul, pentru că la nivel naţional, anul trecut şi în cursul anului acesta au fost depistate aproape 660 de chitanţe de taxă de poluare false”, a mai avertizat Jurcă.
Şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Timiş le recomandă totuşi cetăţenilor care doresc să-şi achiziţioneze maşini din piaţă sau de la diverse persoane fizice care le aduc din străinătate să încerce să verifice înainte documentele, fie la Registrul Auto Român, fie la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!