Primăria Municipiului Timiș și Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) au ajuns la o înțelegere în urma căreia se va dubla numărul de controlori din mijloacele de transport în comun. Controalele se vor intensifica în perioada următoare.
Măsura vine ca urmare a numărului tot mai crescut de călătorii frauduloase înregistrate în ultimii ani. Oamenii preferă să nu achiziționeze bilet atunci când folosesc transportul public, acțiune păguboasă pentru bugetul local.
„Ca să avem un transport public modern și eficient, e nevoie ca primăria să investească în flotă, dar și ca încasările din bilete și călătorii să se apropie de cifra reală a călătorilor”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.
Conducerea societății de transport public local îi sfătuiește pe călători să își cumpere bilet la începerea cursei. Altfel riscă să fie amendați.
Modalitățile de plată sunt binecunoscute, fiind evidențiate prin afișe și semnale luminoase în toate tramvaiele, autobuzele și troleibuzele din oraș. Acestea sunt: abonament, bilet (pe suport de hârtie), legitimație de o zi, aplicațiile 24 pay și Mobil Pay wallet, cod QR, SMS sau card bancar contactless.
Vă reamintim că reprezentanții STPT au anunțat la începutul acestui an că prețul biletelor s-a scumpit. A ajuns de la 2,5 lei la 4 lei.
Conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 371 din 2007 privind constatarea contravențiilor din mijloacele de transport în comun, persoanele fizice vor fi amendate cu o sumă cuprinsă între 200 și 500 de lei dacă se constată „călătoria fără bilet, abonament sau legitimație de călătorie adecvate mijlocului de transport în comun folosit”. Excepție fac copiii mai mici de 5 ani.
Trimite articolul
XMai precis, vicele acuză faptul că până în 60% dintre călători sunt blatiști.Eu cred ca Domnul viceprimarul Ruben Lațcău a confundat Primaria cu STPT”liberalism de cumetrie”.Cred ca in primarie sant 60% astfel de angajatii.Dar in fond au de unde invata USR isti parca sant facuti pe acelasi calapod Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Cîțu, a alocat o sumă imensă doar pentru servicii externalizate de consultanță. Astfel, în loc să se apeleze la serviciile personalului angajat deja în instituții publice
-
Iar te-ai uitat prea mult pe Antena3. Cica 1.5% din suma primita pentru constructia de spitale e mult. Faceti baa spitalele sau plecati acasa. Puteti sa le faceti si fara consultanti, dar aveti numai incompetenti in partid. Degeaba vin banii gratis daca nu aveti cum sa ii furati.
Hai sa fim seriosi, controlorii sunt ultima speta de oameni, betivi, agresivi, provocatori, care nu prea se impaca cu apa si sapunu, imi amintesc de cativa care actionau in tramvaiul 7 si zona balcescu acum cativa ani…..”domnule vrei sa te lovim?”, “haideti sa va arat cum arata in practica scuipatul intre ambii ochi”
Evident ca de atunci au inceput sa ma evite, pe unul dintre prinzandu-l singur in Complex😉
Morala : nu te da ce nu poti sa fii, s-ar putea sa iti zboare capul de pe umeri.
-
Blatist de profesie, asa-i? Voi ar trebui sa fiti batuti de catre cei care va platesc calatoriile! Nu aveti bilet sau abonament, dar scuipati cojile de seminte pe jos, asculati mamele la maxim, faceti scandal, furati, talhariti, si tot voi va ofuscati ca sunteti dati jos si amendati! Ar trebui politia locala si fie angajata la SPCT pe post de controlori.
-
Gigi muschi. Ce motiv au avut sa se lege de tine???
-
vai dar ce rau esti! Rozi lantul, nu? Sau rozi ula ca de la lant de doare gura?
Astfel se vor dubla și numărul de șpăgi primite de controlori
-
Cumpara bilet ca sa nu dublezi spaga. Ar trebui subventie 0 (ZERO) pe bilete si abonamente!
Sa suplimenteze tramvaiul 4, circula de toata jena, stai in statii de ti se face acru, bine ca va platim abonamente, nu mai spun cat sunt de murdare, infecte.
Interesant….din păcate majoritatea acestor controlori nu impun nici un fel de respect natural prin apariția lor. Dacă ar fi așa, și numărul blatiștilor s-ar reduce, dar mai important: poate nici hoții de/din buzunare n-ar mai avea atât tupeu. De altfel ăste este unul dintre primele semne, că au urcat hoții: grup de 3-4 persoane, de obicei 1 bărbat și 2-3 femei, mai bronzate de mama natură, fără bilet/abonament și fără mască de protecție, care înconjoară un singur călător. Mda, acești noi controlori ar avea de lucru, dacă s-ar apuca de treabă pe bune. Acum vreo 2 săptămâni o măicuță a fost singura persoană cu curajul de a-i aborda pe hoți și de a-i atenționa pe călători în tramvaiul 2 plin…restul se căutau speriați numai la propriile buzunare, și culmea, îi mai și ziceau să aibe grijă, că ăia sunt capabili să o bată. Chiar aici am ajuns?! Capitală Culturală, nu alta!
Cam o data la 4 zile merg cu tramvaiul 9. De vreo 7 ani. Cu bilet pe vremuri, plati cu cardul de cand se poate (am primit si storno de 2.5 lei.. de ce, habar n-am). N-am prins nici macar un control.