Patinoarul ar fi trebuit inaugurat încă din 1 decembrie, când a avut loc și deschiderea Târgului de Crăciun, însă muncitorii nu au terminat pregătirile. Primarul Nicolae Robu a anunțat pe scena din Piața Victoriei că va fi gata luni, dar iată că abia joi se amenaja suprafața de gheață. Apa a ajuns însă și pe lângă perimetrul patinoarului, astfel că pietonii trebuie să fie foarte atenți pe unde circulă. Oamenii au publicat imagini pe rețelele de socializare și s-au atenționat unii pe alții.
„Patinoar natural! Grijă pietoni!”, a scris un timișorean în descrierea unor imagini publicate pe grupul de Facebook „Robu trebuie să plece”. În una dintre fotografii se vede cum apa țâșnește direct pe pavajul roșu dintr-un furtun spart.
Primarul Nicolae Robu a anunțat încă din 27 noiembrie că timișorenii se vor bucura de un patinoar cu gheață care se întinde pe o suprafață de 600 mp în Piața Libertății. Edilul nu a știut să spună cine pune patinoarul, cum a fost selectată firma respectivă, dar nici dacă primăria se alege cu ceva din afacere.
„Nu va fi patinoarul nostru. Vom avea un patinoar în regim privat. Firma plătește, nu știu să vă spun cât plătește, pentru că îi permitem să se instaleze acolo. Evident că își va plăti consumul de curent electric și nu știu ce alte consumuri mai are. Nu e problema noastră”, spunea edilul-șef.
Pe gardul care împrejmuiește suprafața de gheață este inscripționată doar adresa unui site care pare să se ocupe de închirierea și vânzarea de patinoare.
Primarul ne-a comunicat în cele din urmă că toate aceste informații trebuiau lămurite de Biroul Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Timișoara, însă specialiștii în organizare au putut doar să ne spună cât costă plimbările cu patinele și că… patinoarul va fi cu gheață.
Potrivit Biroului Organizare, timișorenii vor scoate din buzunare 15 lei pe zi de luni până joi și 20 de lei pe zi de vineri până duminică pentru a se putea da pe gheață. Dacă nu au patine, le pot închiria cu alți 15 lei.
Toate acestea, în timp ce primăria are deja un patinoar în Parcul Copiilor, care s-a dovedit a fi un fiasco. A costat în jur de 115.000 de euro la vremea la care a fost achiziționat și a stat mai mult închis. Din toamna lui 2016 stă degeaba în Parcul Copiilor, pentru că municipalitatea nu-l poate promova. În urmă cu aproape doi ani a cumpărat chiar și utilaje pentru curățarea acestuia.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2153479″]
[related-post post_id=”1957095″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!