Încă de vineri dimineață, în jurul orei 7, primii vânzători de mărțișoare au apărut cu tarabele lor și „marfa care vestește primăvara”, iar după aceea au tot început să vină în principalele zone unde este permis comerțul cu mărțișoare.
Găsiți tot felul de mărțișoare, de la clasicele simboluri ale primăverii cu coșar și potcoavă, cu prețul de un leu, până la mărțișoare de argint cu 15 lei și alte „delicatețuri” primăvăratice. Mărțișoarele handmade sunt pe la 3-4 lei, dar prețul poate urca, în funcție de materialul folosit și munca depusă. Cele din ceramică sunt de obicei la prețul mai sus menționat și reprezintă tot felul de „animăluțe” și simboluri ale primăverii. Găsiți de toate, iar vânzătorii abia și-au scos tarabele și încă mai pun surprizele din acest an la vânzare.
Reprezentanții primăriei susțin că au înregistrat 535 de cereri și au aprobat tot atâtea avize, dintre care 179 doar pentru Piața Victoriei, iar restul de 356 pentru restul orașului.
Veți găsi simbolurile primăverii în perioada 24 februarie – 2 martie, în Piaţa Victoriei, la Ceasul Floral, pe strada Mărăşeşti, pe platoul de la Parcul Copiilor, pe platoul din Piaţa A. Mocioni, pe Bd. Regele Carol I (de la str. I. Văcărescu până la General I. Dragalina), în Piaţa Nicolae Bălcescu, chiar pe strada Ciprian Porumbescu, pe platoul din Dâmboviţa, în Calea Şagului pe strada Ana Ipătescu, pe Bd. Liviu Rebreanu (pe două amplasamente), în Piaţa din Soarelui, pe platoul din Calea Buziașului, în zona Spitalului Judeţean, pe strada Daliei (între străzile Al. Vaida Voievod şi Lascăr Catargiu), în zona Modern, în Piaţa Traian, în Calea Sever Bocu pe strada Sf. Ap. Petru şi Pavel, în Calea Aradului pe strada Liege, pe platoul din Calea Torontalului, pe platoul de pe strada Circumvalaţiunii, pe strada Ghe. Lazăr, în zona Pieţei Dacia, pe strada General I. Dragalina în zona Gării de Nord, pe strada F.C. Ripensia (pe două amplasamente), precum și în Piaţa Libertăţii și pe Calea Martirilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!