Unul dintre primele baluri caritabile organizate în Timişoara continuă şi în acest an cu o nouă ediţie. Asociaţia Femeilor de Afaceri din Timişoara va organiza pe data de 19 octombrie tradiţionala manifestare caritabilă, Balul speranţei. Pentru această ediţie a fost aleasă o locaţie complet nouă, complexul Valery 4. De asemenea, programul artistic al serii va fi ceva nou, diferit de ceea ce a fost prezentat la balurile precedente, am aflat de la Maria Grapini, conducătoarea asociaţiei. “Acestea sunt noutăţile ediţiei din acest an. Restul rămâne la fel, adică invitaţia va costa 200 de lei de persoană. Banii colectaţi la această acţiune vor merge în marea lor majoritate pentru proiectul nostru, cel al căminului de bătrâni pe care în ridicăm la Giroc. Restul va merge către un talent pe care îl vom susţine pentru a reuşi în carieră, la fel cum a fost anul trecut. Nu vrem un bal cu 1000 de oameni participanţi ci să vină la acţiune oameni care să fie altruişti, care să fie dispuşi să dăruiască”, a declarat Grapini.
Pioniere în domeniul balurilor caritabile, doamnele de la Asociaţia femeilor de Afaceri sunt conştiente de “concurenţa” care deja există în domeniu. “Când am început eram aproape singure, acum e un grafic de baluri, dar fiecare are rolul lui, fiecare organizator are propriile proiecte”, a mai spus Maria Grapini. Ea s-a plâns şi de problemele apărute în contabilitatea organizaţiilor neguvernamentale. Din cauza modificării acesteia organizaţia nonprofit pe care o reprezintă este considerată că nu a făcut … profit, ceea ce a eliminat orice şansă la scrierea unui proiect european. Cu ajutorul unui asemenea contract se dorea susţinerea în continuare a proiectului de la Giroc. “Degeaba avem noi bani mulţi adunaţi în cont, modificările contabile au făcut ca la noi să se considere că în ultimul an am fost pe… pierderi, pentru că am cheltuit mai mult decât am adunat. Chiar dacă am adunat bani şi erau depuşi în cont în anii trecuţi s-a considera că am fost pe pierdere. Ne-au pedepsit că banii au fost manageriaţi bine. Ce strângem acum vom folosi să plătim construcţia. Voi apela pentru prima dată la autorităţile locale pentru a ne susţine”, a mai declarat Grapini.
Casa de bătrâni Fecioara Maria este ridicat prin intermediul unei fundaţii special create în acest scop. Până acum au fost făcuţi paşi importanţi pentru această iniţiativă: proiectul de arhitectură, cel de fundaţie, contracte semnate deja cu firmele de construcţie şi de instalaţii. În acest an se doreşte terminarea fundaţiei, urmând ca pe aceasta să fie aşezată clădirea. Aceasta este realizată pe structură de lemn, fiind făcută în Germania. Structura vine gata realizată şi doa mai trebuie montată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!