„La intrarea dinspre prefectură a fost gândită o zonă de basm, cu caleşti trase de ponei. A fost aleasă această variantă în locul unor maşinuţe electrice. Vom avea şi un trenuleţ, dar acesta va merge pe alee, pe roţi, nu pe şine. Tunelul nu va fi demolat”, a afirmat viceprimarul Adrian Orza.
Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timişoara va cuprinde 23 de zone cu diverse tematici, pentru diferite categoriile de vârstă.
De exemplu, în „Pădurea poveştilor” se doreşte crearea unor lumi miniaturale inspirate din cinci poveşti tradiţionale: „Capra cu trei iezi” – Ion Creangă, „Punguţa cu doi bani” – Ion Creangă, „Harap Alb” – Ion Creangă, „Greuceanu” – Petre Ispirescu şi „Prâslea cel voinic şi merele de aur” – Petre Ispirescu.
Va exista şi o „Pădure întunecată” pentru copiii peste 6 ani, un traseu sinuos care străbate un masiv de arbori ce creează imaginea pădurii întunecate, explică reprezentanţii municipalităţii.
În „Ţara Uriaşilor”, copiii vor avea senzaţia că ei sunt uriaşii pentru că tot peisajul şi echipamentele de joacă vor fi miniaturizate.
Până acum primăria a achiziţionat o parte din echipamentele de joacă, printre care se numără şi un carusel pentru copiii cu dizabilităţi.
Lucrările la Parcul Copiilor trebuie să fie gata la sfârşitul acestui an conform contractului de execuţie, dar oficialii primăriei au declarat că nu vor face inaugurarea în toiul iernii, deci redeschiderea ar putea fi amânată pentru primăvara anului viitor.
Parcul Copiilor ar putea fi refacut pana in octombrie 2011
Citiți principiile noastre de moderare aici!