Concluziile au fost că digurile existente sunt întreținute corespunzător, atât pe Bârzava cât și pe Timiș. Șeful Administrației Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, transmite că atât pe cursul de apă Bârzava cât și pe Timiș sunt investiții în derulare, prin care se consolidează digurile și malurile în punctele critice.
„Au fost verificate două segmente pe digurile râurilor Bârzava și Timiș, unde s-a constatat că este asigurată continuitatea liniilor de apărare, digurile sunt întreținute corespunzător, pe sectoarele în care s-au realizat completări de terasamente se vor executa și lucrări de înierbare a taluzurilor. Taluzele sunt cosite, nu există o vegetație excesivă, starea rampelor de acces este foarte bună. Dacă a fost nevoie, au fost montate bariere metalice executate în regie proprie. Atât pe Bârzava cât și pe Timiș avem investiții în derulare, prin care se consolidează digurile și malurile în punctele critice apărute în urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase din luna mai 2019. Au fost finalizate lucrările de decolmatare pe care le-am propus pe Valea Surduc, Valea Bunea, Valea Serbenilor și Valea Topla și s-au asigurat condițiile de funcționare normală prin creșterea capacității de transport a debitului lichid, evitând astfel inundațiile “, a spus Titu Bojin, directorul A.B.A. Banat.
La această acțíune de verificare au participat reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, ai Administrației Naționale “Apele Române” și angajați ai A.B.A. Banat, respectiv ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Timiș.
Au fost verificate, printre altele, starea tehnică și funcțională a digurilor longitudinale, de compartimentare, asigurarea continuității liniilor de apărare, modul de întreținere al coronamentelor, taluzelor, rampelor de acces și a zonelor dig-mal, existența barierelor, mirelor de ape mari, starea funcțională a lucrărilor de traversare, modul de întreținere în cazul canalelor de preluare a infiltrațiilor la diguri, starea tehnică și funcțională a barajelor și digurilor de contur, a acumulărilor permanente mici, situația stocurilor de materiale și mijloace de apărare existente pentru intervenții în caz de producere a unor situații de urgență și reactualizarea Planurilor de acțiune în caz de accidente la baraje.
Trimite articolul
Xabureli debitate de Bojin, pe pista de biciclete spre Utvin sunt tasari si alunecari, ceea ce duce la crapaturi in asfaltul turnat direct pe pamantul digului fara ca acesta sa fi fost in prealabil consolidat si inaltat
E campanie si tractoristu trebuie sa aduca bani la partid, se fac indiguiri toamna ca toata vara am stat.