Pe 8 aprilie au început înscrierile de proiecte la Gala Societății Civile. Ca și anul trecut, competiția este structurată în patru categorii și 16 secțiuni.
Categorii și secțiuni
- Categoria A cu secțiunile: „Educație, Învățământ, Cercetare”, „Artă și Cultură”, „Apărarea drepturilor individuale/ colective”, „Comportament civic și Participare publică”, „Sănătate”, „Incluziune socială”, „Servicii de Asistență socială”, „Protecția mediului”, „Dezvoltare economică și socială”;
- Categoria B cu secțiunile: „Proiecte și campanii de Voluntariat”, „Proiecte pentru Tineret”;
- Categoria C cu secțiunile: „Programe”, „Inițiative Cetățenești” și „Campanii de comunicare pe teme sociale”;
- Categoria D – Premii Speciale, cu secțiunile: „Premiul Special Organizația NEW ENTRY” și „Premiul Special pentru INOVAȚIE”.
„În secțiunea Inițiative Cetățenești vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul competiției de către grupuri de inițiativă (constituite informal) sau persoane fizice, iar în secțiunea Premiul Special Organizația NEW ENTRY vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul Galei Societății Civile de către organizațiile care au cel mult 3 ani de la înființare (ianuarie 2018)”, spun organizatorii Galei Societății Civile.
ONG-urile se pot înscrie la toate secțiunile, dar există una la care pot fi înscrise campanii de către orice entitate. Este vorba despre secțiunea „Campanii de comunicare pe teme sociale”. Sunt acceptate înscrieri și din partea agențiilor de comunicare, companiilor sau instituțiilor publice.
Înscrierile au loc până pe 20 mai, ora 17:00 și se fac exclusiv online, accesând site-ul Galei Societății Civile și urmând pașii din Ghidul de înscriere. După această perioadă, proiectele vor fi validate și se va publica o listă cu cele acceptate pe 21 iunie. Pentru mai multe detalii consultați regulamentul, ghidul de înscriere și descrierea secțiunilor disponibile în secțiunea Competiție.
Gala Societății Civile a fost inițiată în anul 2002 și are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România. La ediția din 2020, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat inițiativei „Fiecare Copil Contează”, un proiect al organizației Salvați Copiii România, înscris în secțiunea „Sănătate”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!