Cititorii www.tion.ro ne-au sesizat că membrii grupului de aurolaci le arată şoferilor locurile libere de parcare din zonă, iar apoi solicită bani pentru acest „serviciu”. În cazul în care nu sunt plătiţi, aceştia devin recalcitranţi, mai ales dacă la volan se află o femeie.
Reporterii www.tion.ro i-au descoperit, fără prea multe probleme, pe aurolaci, pe strada Proclamaţia de la Timişoara, marţi, în jurul amiezii. În timp ce unul dintre membrii grupului aborda şoferii pe stradă şi îi „ajuta” să parcheze, ceilalţi consumau nestingheriţi aurolac sprijiniţi de un zid. La vederea aparatului de fotografiat, tinerii au devenit agresivi şi, după o ploaie de ameninţări şi înjurături, unul dintre ei şi-a dat jos pantalonii.
În mod normal, tinerii nu ar fi trebuit să aibă aurolac asupra lor, deoarece printr-o Hotărâre a Consiliului Local Timişoara este interzisă comercializarea şi consumul acestei substanţe în municipiu.
Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara afirmă însă că, deşi prevederea există, aceasta nu poate fi aplicată, deoarece hotărârea nu prevede şi sancţiuni. Aşa că poliţiştii locali pot doar să îi preia de pe stradă pe aurolaci, această metodă dovedindu-se ineficientă pentru că, în doar câteva ore, tinerii sunt din nou în centrul Timişoarei, la „locul de muncă”.
„HCL 292/2013 prin care se prevede interzicerea comercializării produselor chimice gen bronz, aluminiu, bronz argintiu şi bronz auriu pe raza municipiului Timișoara a fost aprobată, dar nu sunt prevăzute sancțiuni, deci nu poate fi aplicată. Polițiștii locali acționează pe această linie prin depistarea și preluarea de pe stradă a persoanelor consumatoare de aurolac care creează disconfort, a persoanelor care apelează la mila publică, a celor care vagabondează, în cadrul acțiunilor desfășurate de monitorizare a fenomenului cerșetoriei”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!