Situaţia în care a ajuns Parcul Poporului a fost expusă, vineri, de viceprimarul Traian Stoia.
„Un domn, Cosma Mihai, ne-a trimis o sesizare şi a fost şi în audienţă, prin care dumnealui, ca locuitor al zonei – zona Parcului Poporului, atrage atenţia Direcţiei de Mediu asupra unor deficienţe, cum ar fi că în parc există foarte mulţi câini lăsaţi liberi, unii cu stăpân, alţii fără, statuia lui Traian Grozăvescu este deteriorată şi pe statuie este scris un alt nume decât numele real al personajului pe care îl reprezintă – scrie Regele Mihai -, mobilierul parcului este deteriorat, putrezit şi incomplet, există arbori uscaţi şi arbori care n-au fost toaletaţi, gazonul este uscat sau distrus din cauza activităţilor sportive neorganizate oficial care se desfăşoară acolo…”, a explicat Stoia.
Edilul spune că, în urma sesizării, s-a făcut o deplasare în parc şi s-au constatat lucruri grave. De exemplu, că unele pergole stau să cadă şi ar putea oricând să rănească pe cineva.
„Coşurile de gunoi sunt ruginite şi murdare, gardul Coltermului (n.r. – care dă în parc) arată jalnic, există o zonă unde au fost nişte WC-uri publice care s-au închis din motive ştiute doar de cei care au făcut operaţiunea respectivă – ale primăriei erau -, sunt alei care n-ar avea ce căuta, scurtături (…), pergolele şi tot materialul lemnos stau să cadă şi pot pricinui daune majore, sunt crengi căzute, fântâna nu mai funcționează…”, a mai declarat Stoia.
Reprezentanţii municipalităţii spun că de întreţinerea parcului ar trebui să se ocupe societatea Horticultura şi că acest lucru se va şi întâmpla în curând.
Primarul Nicolae Robu motivează că muncitorii de la Horticultura au mult de lucru la spaţiile verzi şi spune că fac o treabă foarte bună în general.
„Parcul acesta este cel mai vechi parc din oraşul nostru, a apărut în 1910, are aproape 5.000 de metri pătraţi, s-au investit bani şi în sistemul de irigare, în gardul acela pe care l-au făcut în timp record – rar a durat edificarea unui gard de cărămidă 2 ani de zile şi cu două firme. Se vede că n-a trecut mână de om pe acolo de multă vreme…
Am avut o discuţie în cursul dimineţii cu domnul director Bere (n.r. – Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu a primăriei), care a luat notă de ceea ce am constatat noi, chiar a avut o atitudine foarte constructivă, în sensul că dânsului îi mai scapă câte o chestie şi e bine cine vede să-l sesizeze… Am discutat şi cu domnul primar şi am căzut că trebuie luate măsuri urgente pentru a-i da un aspect cât de cât acceptabil, ca să nu zic civilizat”, a concluzionat viceprimarul Traian Stoia.
Parcul Poporului a fost inaugurat, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, care au durat 2 ani, în primăvara anului 2011. Autorităţile locale afirmau atunci că s-au făcut investiţii de peste 1,1 milioane lei.
Articole pe aceeași temă:
Inaugurare cu fanfara in Parcul Poporului, dar gardul nou trebuie reparat!
Citiți principiile noastre de moderare aici!