Firma aleasă pentru elaborarea acestui studiu are la dispoziție doi ani de zile pentru elaborarea documentului. Conform anunțului, valoarea estimată a contractului este de 13,45 milioane de lei, fără TVA. Firma aleasă va trebui să elaboreze Studiul de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; va întocmi documentația suport și va acorda asistență Beneficiarului pentru depunerea şi susținerea aplicației de finanțare; va lucra la pregătirea documentației de atribuire a contractului de proiectare şi execuție lucrări și va acorda asistența tehnică necesară Beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziție publică pentru proiectarea şi execuția lucrărilor.
Criteriul de atribuire a licitației va fi cel mai bun raport calitate – preţ, iar componenta financiară va avea o pondere de 40% în punctajul final, se mai arată în anunțul publicat în Sistemul Electronic de Licitații Publice.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8 mai 2019, iar evaluarea va dura până pe 8 noiembrie 2019.
Vă reamintim că ideea unei autostrăzi a fost inițial abandonată, după ce ambele părți afectate, România şi Serbia, s-au acuzat reciproc de oprirea procedurilor. Uniunea Europeană alocase atunci suma necesară realizării acestei autostrăzi. Totuși, actualul contract nu va fi realizat pe fonduri europene, se menționează în anunțul de licitație. Drumul rapid ar urma să se lege de Autostrada A1, în apropiere de Timişoara, să treacă graniţa în zona localităţii Vârşeţ şi să se lege la drumul expres dintre Pancevo şi Belgrad, drum operațional care dispune de două benzi pe sens.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/autostrada-timisoara-%E2%80%93-belgrad-ar-putea-deveni-realitate-mai-devreme-decat-era-prevazut/1082273
http://www.tion.ro/adio-autostrada-spre-belgrad-sarbii-nu-mai-sustin-proiectul/1836104
http://www.tion.ro/premierii-romaniei-si-serbiei-vor-semna-acordul-pentru-constructia-autostrazii-timisoara-belgrad/1726181
Citiți principiile noastre de moderare aici!