În urmă cu trei săptămâni, vă relatam povestea tristă a unei familii compusă din doi părinți și cinci copii. Ei încă trăiesc în condiții greu de imaginat în satul Bazoșu Nou. Cele șapte suflete se înghesuie într-o cămăruță foarte modestă, însă luna viitoare se vor muta în noua casă ridicată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului și cu sprijin financiar de la Fundația „Filantropia” a Arhiepiscopiei Timișoarei, Societatea Femeilor Creștin-Ortodoxe, Fundația „Preot Ioan Olariu” și Parohia Timișoara Iosefin.
„Părinții, care lucrează ca zilieri, și cei cinci copii, împovărați de lipsuri și nevoi, locuiesc într-o singură cameră, fără grup sanitar, condițiile lor de trai fiind mai mult decât insalubre. Cu toate acestea, cei doi soți au reușit să achiziționeze o mare parte din materialele necesare extinderii casei, însă nu mai au bani pentru manopera necesară construcției. Dată fiind această situație, cu purtarea de grijă a Părintelui Mitropolit Ioan și cu sprijinul preotului paroh Cristian Băican, ONG-urile mai sus amintite s-au angajat să suporte cheltuielile necesare ridicării noului corp de clădire pentru această familie, format din două camere și un grup sanitar. Lucrările au avansat, astfel, destul de repede, în momentul de față casa fiind ridicată și acoperită. De asemenea, acum se lucrează la montarea ferestrelor și a ușilor”, au transmis reprezentanții Mitropoliei Banatului.
Până la sărbătorile de iarnă, cu același sprijin, casa va fi finisată în interior și va avea tot mobilierul necesar.
Pe aceeași temă:
O familie cu cinci copii din Timiș va avea condiții decente de trai, cu implicarea bisericii
Trimite articolul
XFoarte frumos dar pacat ca nu s-a mai facut o camera. Doua dormitoare sunt obligatorii pentru asa familie numeroasa.
diferenta de pret nu era semnificativa si cu siguranta ca s-ar fi adunat banii.
Din poza se pare ca se mai pot amenaja camere pentru copii in pod.
-
Inca o camera poata sa faca si ei inainte de a face plozi fara numar. Au mai fost oltenii de la Rast care dupa inundatiile din 2005 au stat sa le construiasca statul case. Dupa catva ani nici macar sa le tencuiasca nu au fost in stare. Asigurare obligatorie de 10 euro pentru casele de chirpici nu aveau pentru ca nu le ajungeau banii de birt si tigari! Asta e Romania unde unii taie frunza la caini iar ceilalti platesc taxe si impozite pentru ca statul sa le construiasca case