Stadiul fizic al lucrărilor pe șantierul viitoarei clinici ORL a Spitalului Municipal Timișoara au ajuns în decembrie la 40%, primele două etaje fiind deja gata, informează primarul Dominic Fritz. Lucrările, făcute cu ajutorul fondurilor europene, vizează reabilitarea clădirii de pe Bulevardul Revoluției și construirea unei clădiri noi, cu patru etaje, cu o suprafață construită desfășurată de 865 mp, în curtea interioară.
Deși șantierul a fost deschis în mai, lucrările au fost oprite o perioadă, din cauza problemelor pe care Primăria Timișoara (PMT) și constructorul le-au întâmpinat cu vecinii, membrii ai clanului Cârpaci. Vă reamintim, în august, viceprimarul Ruben Lațcău declara că primăria nu se lasă șantajată de clanurile de romi care au acaparat o parte din patrimoniul Timișoarei. Potrivit edilului, vecinii respectivi au solicitat primăriei și constructorului 200.000 de euro pentru a le oferi acces la șantier, deși acesta se află pe terenul municipalității.
Noua Clinică ORL va avea un lift pentru pacienți, scări interioare și exterioare (cu rol de evacuare), instalațiile vor fi complet refăcute, iar unele noi vor fi introduse în completare. Pacienții vor avea la dispoziție aici o sală de urgențe și zece cabinete, dotate cu echipamente moderne.
Reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL era estimată la 7,51 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 1,55 milioane de euro înainte de începerea execuției.
În 2019, la Clinica ORL tocmai ce era închis un alt șantier. Primăria a reușit să reabiliteze imobilul în care funcționează clinica, cu bani de la bugetul local, aproape două milioane de lei. Atunci a fost reabilitată fațada clădirii istorice, iar tencuiala și ornamentele au fost refăcute. De lucrări s-a ocupat atunci firma Alex-Dia Construct.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XPoate trebuiau făcute saloane cu bai proprii,acum exista un singur grup sanitar și un dus pe fiecare etaj,unde sunt 3,4 saloane cu pacienți.