Mai exact, potrivit reprezentanților primăriei, fundația de la Peluza 2 Est a fost deja turnată și se efectuează lucrările de umplere. La Peluza Vest și la Tribuna 1 deja a început turnarea acesteia, în timp ce la Tribuna 2 se excavează și se lucrează la stabilizarea terenului prin realizarea coloanelor de piatră.
„Am fost pe șantierul de la Arena Eroii Timișoarei și sunt mulțumit de ritmul lucrărilor. Deja progresul este vizibil. Noul stadion este una din investițiile strategice ale orașului, așteptată de decenii de timișoreni. Mă bucur că facem progrese pe șantier și că în 2 ani aici se vor putea organiza meciuri sau concerte.
Este un stadion pe care îl facem cu forțe proprii, exclusiv din banii din taxele și impozitele timișorenilor”, a spus primarul Dominic Fritz.
În urmă cu o lună, la ultima informare a municipalității, de abia ce începuseră lucrările la fundația primei peluze.
foto: PMT
Despre investiția de peste 100 de milioane de lei
Vă amintim, costul investiției este de 123,6 milioane de lei, TVA inclus, adică puțin sub 25 de milioane de euro, iar toți banii provin din bugetul local. Arena va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB, ceea ce va permite inclusiv organizarea de competiții internaționale.
Capacitatea prevăzută este de 10.101 locuri în tribune, terenul va avea gazon natural și dotări ultramoderne.
La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.
Adiacent arenei, pe o suprafață de aproape 53.000 de metri pătrați, primăria va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri, dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii.
Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.
De lucrările la stadionul din Calea Buziașului – cunoscut și ca „stadionul Lego” pe vremea fostului primar Nicolae Robu – se ocupă Tehnodomus, împreună cu subcontractanții Techno Montaj Sistem, Instal Gas Corporation SRL, Energo Proiect, Atelier Decumanus, MC General Construct Alfa SRL și SC Contact Plus SRL.
Contractul cu aceștia fusese semnat în mai 2023. Acesta include și proiectarea, cea care a și fost făcută în primele luni. „Prima lopată” a fost dată la începutul lunii martie, iar cum termenul de execuție este de doi ani și trei luni, se presupune că stadionul va fi gata prin vara anului 2026.
Trimite articolul
XSa imi explice si mie unde o sa fie parcarile…
la inaugurare ma nadesc ca o sa joace Pandurii cu U Craiova 🙂
Cum se va numi actuala “Peluza Sud”,”Peluza Est” sau “Peluza Vest”?
Gunoiul ala excavat sub care peluza o sa fie ?
Stadioane ne trebuie nouă? Un spital, o școală, nu avem nevoie!?