Stadionul Știința, inaugurat în urmă cu aproape 100 de ani – când se numea „Arena Politehnica” și era una dintre cele mai moderne și dotate baze sportive din țară – trece printr-un proces de reabilitare.
Proiectul include construcția unei tribune cu o capacitate de 1.600 de locuri, o parcare etajată de peste 200 de locuri și două terenuri de sport deasupra construcției.
„În prezent se lucrează la placa de deasupra parterului; construcția este formată din trei corpuri structurale, datorită dimensiunilor și lungimii construcției. Primele două corpuri, care includ parcările și zonele de joc, sunt gata, iar în prezent se lucrează la placa de deasupra parterului. Al treilea corp, care conține rampa de urcare, este ceva mai dificil de realizat”, explică prorectorul Universității Politehnica Timișoara, Sorin Pescari.
În ceea ce privește termenul de finalizare, inițial au fost prevăzute 30 de luni pentru execuție, dar acesta va fi depășit.
Din discuțiile avute cu constructorul, graficul de execuție este depășit cu aproximativ 1-2 luni față de varianta inițială. Estimăm că mai sunt necesare în jur de 8 luni de lucru. Trebuie luat în considerare și faptul că iarna va aduce temperaturi scăzute, ceea ce ar putea impune o pauză în activitatea de construcție. Acest lucru nu înseamnă că lucrarea nu va fi finalizată la standardele cerute, ci că vor fi respectate cerințele și normativele în vigoare”, adaugă prorectorul UPT.
Finanțarea pentru acest proiect, descris ca fiind futurist, este asigurată în mare parte de UPT, însă bani vin și de la Ministerul Educației.
„Clădirea a fost gândită inițial ca o tribună, dar, având în vedere amplasamentul, s-a decis să se includă și locuri de parcare. Pe acel amplasament existau deja două terenuri sintetice, iar cele trei cerințe pentru gradene, parcare și teren de sport trebuiau combinate. Astfel s-a extins ideea modernizării bazei sportive […]
În plus, proiectul include și o zonă de relaxare pentru studenți. Pe acoperiș, pe lângă cele două terenuri de fotbal, va exista o terasă unde studenții pot socializa. Între cele două terenuri va fi o terasă circulabilă, pe care se vor putea amplasa mese sau alte obiecte necesare pentru socializare”, a mai precizat prorectorul Sorin Pescari.
video: cititor Tion
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!