„Licitaţia pentru alegerea operatorului deponeului a fost un insucces. La licitaţie au fost trei participanţi: Retimul, Confortul, în asociere cu o firmă din Austria, şi încă o firmă asociată tot cu o societate străină. Două firme au fost descalificate din cauza lipsei de experienţă, iar la a treia s-au găsit deficienţe la calcularea preţului de cost, nu au interpretat bine caietul de sarcini, cei de la Retim”, a explicat preşedintele Comisiei economice a Consiliului Judeţean Timiş, Viorel Sasca.
Acest an este pierdut, crede consilierul judeţean, pentru că o nouă licitaţie pentru selectarea operatorului ar putea fi organizată în circa două luni. În acest timp, deponeul trebuie conservat şi păzit.
„Am ajuns din iunie până acum fără să reuşim să stabilim operatorul. Acest deponeu va trebui conservat şi păzit pe perioada iernii – există mulţi amatori de fier -, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, este o investiţie nouă ce poate fi deteriorată”, a adăugat Sasca. Alesul crede că acest obiectiv nu este atractiv şi din cauza distanţei mari la care se află deponeul faţă de Timişoara. În plus, în cazul în care Primăria Timişoara ar apela la o altă soluţie de gestionare a deşeurilor decât transportarea gunoiului la Ghizela, lucrurile s-ar putea complica.
„Ne-am aşteptat la o concurenţă mai mare la licitaţie. Cred că distanţa mare faţă de Timişoara – a fost mutat la 40 de kilometri din cauza diferitelor interese – este principalul lucru care face ca acest deponeu să nu fie atractiv pentru firme, pentru că transportul gunoiului va fi scump. Dacă Timişoara găseşte o altă soluţie, nu ştiu dacă acest deponeu va fi eficient economic. Preţul combustibililor tot creşte, iar preţul de transport pe kilogram de gunoi devine prohibitiv”, a conchis preşedintele Comisie economice a CJT.
Citiți principiile noastre de moderare aici!