În luna iulie a acestui an vă spuneam totul despre planurile pe care primarul Timișoarei le are cu spectacolul de muzică, lumini și apă pe Bega.
În această vară au apărut și primele firme interesate să întocmească documentația, două la număr. Contractul pentru Studiul de Fezabilitate a fost estimat la 32.000 de euro, urmând să fie atribuit prin cumpărare directă.
Specialiștii firmei care a câștigat proiectarea s-au apucat de muncă, dar au luat o pauză, pentru că lipsește un… aviz, exact ca în cazul lucrărilor de extindere a liniei de tramvai spre mallul din Calea Șagului.
„S-a dat ordin de încetare a lucrărilor de proiectare, pentru că aveam nevoie de un aviz de la Autoritatea Navală. Am avut o discuție recent cu căpitanul Portului Timișoara. El spunea că, în principiu, este vorba despre niște pontoane la margine și, dacă se pot face marginile aliniate, atunci nici nu mai e nevoie de un ponton atât de lat. El de patru metri parcă trebuia să fie. Oricum nu împietează asupra navigabilității. Ne-am oprit pentru că altfel trece timpul și nu este vina proiectantului, el nu știe pe ce soluție să meargă și atunci nu poate lucra. Așteptăm avizul, apoi dăm ordin de reluare a lucrărilor de proiectare”, ne-a declarat primarul Timișoarei.
Fântâna de pe Bega a fost promisă de Robu în campania electorală, edilul-șef anunțând că va fi gata până la final de mandat… Iată că se apropie cu pași repezi alegerile, iar licitația pentru execuție nu a fost pornită încă. Potrivit primarului, execuția nu ar dura foarte mult.
„Nu știu dacă o termin (n.r. până la alegeri), realizarea se face repede… procedura de licitație pentru execuție durează mai mult, nu realizarea efectivă”, ne-a mai spus Nicolae Robu.
Fântâna pe Bega ar trebui să fie amenajată în zona Flora și ar costa, conform estimărilor edilului-șef, 2 milioane de euro. În tema de proiectare întocmită de specialiștii Direcției Tehnice din primărie se vorbește despre jocurile de apă care vor reflecta liniștea dimineților cețoase, efecte speciale cu ceață, lasere, spectacole de tot felul și chiar meciuri de fotbal transmise pe… Bega.
Spectacolul de apă, muzică și lumini pe Bega a fost gândit astfel încât să aibă două zone distincte: una formată din câte un aliniament cu 40 de jocuri de apă pe fiecare dintre malurile canalului Bega, fiecare jet iluminat cu un proiector cu led care să permită schimbarea culorii pe muzică – zona 1 și o platformă plutitoare în centrul canalului – zona 2. Sistemul ar urma să fie retractabil, pentru a nu împiedica navigaţia pe Bega. Nu vor lipsi nici efectele speciale, specialiștii primăriei se gândesc și să transmită… partide de fotbal pe Bega. La începutul anului, primarul îi pusese la treabă pe subalternii lui: să analizeze două variante pentru fântână. Una spune că țâșnitorile de apă ar trebui puse pe fundul canalului și să se ridice din când în când, iar alta spune că ar trebui să fie mobile, plutitoare și retrase pe mal.
Alte articole pe aceeași temă:
400 de persoane au decis soarta fantanii cu lumini si muzica pe Bega
Viitoarea atractie a Timisoarei? Fantana cu jeturi de apa pe muzica, lasere si fotbal pe Bega
Citiți principiile noastre de moderare aici!