Medicii care au mai rămas în România se simt presaţi de problemele actuale din sistemul sanitar şi ameninţaţi de posibilitatea unui malpraxis, motiv pentru care , unii, s-ar dori reprezentaţi de Avocatul Medicului. Ideea a fost lansată de Ziua Europeană a Medicului, în cadrul unei conferinţe la care au luat parte autorități din domeniul sanitar, medici, reprezentanți ai sindicatelor din sănătate.
„Avocatul Medicului se doreşte a fi o instituţie autonomă şi independentă care are drept scop apărarea drepturilor şi demnităţii medicilor în raporturile acestora cu autorităţile publice şi societatea civilă. Cu ajutorul acestei instituţii se va decide asupra petiţiilor formulate de medicii lezaţi prin încălcarea drepturilor de către autorităţile administraţiei publice sau societatea civilă”, precizează iniţiatorii. În prezent, în Timiş, medicii au un apărător oficial.
„Colegiul Medicilor Timiş are un avocat angajat pentru consultare în probleme mai delicate. Nu cunosc exact structura unei instituţii noi precum Avocatul Medicului, nu ştiu de cine va fi plătită sau modul de organizare, pentru a ne putea pronunţa”, a spus prof.dr. Fulger Lazăr, preşedintele Colegiului Medicilor Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!