Miercuri, 2 iulie, liceenii vor intra în examen pentru a se confrunta cu proba scrisă obligatorie a profilului (matematică sau istorie). La această probă a Bacalaureatului, în Timiş sunt înscrişi 4.932 de elevi. La matematică s-au înscris 3.248 de elevi, iar promovaţi din sesiunile anterioare sunt 306. În ceea ce priveşte istoria, la această probă s-au înscris 1.301 elevi din Timiş, iar din sesiunile anterioare au promovat 77. În 4 iulie urmează proba la alegere a profilului şi specializării. În 7 iulie se afişează rezultatele, până la ora 12. În aceeaşi zi, între ora 12 şi 16, se pot depune contestaţii. În 11 iulie, elevii vor afla notele finale.
Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de BAC 2014. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisie nu vor fi primiţi în examen. Candidaţii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.
Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen. O dată eliminat din examen, candidatul nu mai poate participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
UPDATE. Subiectele atât la matematică cât și la istorie au fost pe placul liceenilor. Majoritatea dintre ei au ieșit din sălile de examen cu zâmbetul pe buze, convinși că vor lua o notă mare.
„A fost acceptabil, două subpuncte au fost mai grele, în rest, totul a fost ușor. Sper să iau 10. La ultimul punct mai greu a picat o integrală, dar care se rezolva foarte simplu”, ne-a spus o elevă de la Liceul „C D Loga” despre subiectele la matematică.
O altă elevă a spus că examenul de la sfârșitul clasei a VIII-a a fost mai complicat decât cel de la Bacalaureatul din acest an.
„Chiar am fost surprinsă. Unele probleme au fost mai grele la examenul la matematică după clasa a VIII-a decât cele de acum. Sper să iau peste 9, dacă nu am greșit nimic din neatenție, sper să iau și 10”, a spus Bianca, o elevă care a dat examen la același liceu.
Cât despre istorie… „ A fost ușor, din punctul meu de vedere. La subiectul al treilea am avut de redactat un eseu despre relațiile internaționale din secolele IV – VIII ale României. Eu sper să iau cel puțin notă de trecere, asta este cel mai important, nu mai contează ce notă”, a declarat o elevă de la Liceul “J. L. Calderon”.
Vedeți mai jos subiectul de la examenul de matematică pentru filiera tehnologică:
Subiectele la examenul de matematică pentru filiera teoretică, cu specializarea matematică-informatică:
Subiectele la examenul de matematică pentru filiera teoretică, cu specializarea științele naturii:
Subiectele la examenul de istorie:
Citiți principiile noastre de moderare aici!