La proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română, din cei 3.505 elevi care au dat examenul, 311 au luat calificativul „mediu”, 781 „avansat” și 2413 sunt utilizatori ai limbii române „experimentați”.
La limba maternă, din cei 164 de elevi care au dat examen la germană, maghiară, sârbă și ucraineană, cinci au fost „notați” va fiind de nivel „mediu”, 31 sunt „avansați”, iar 127 „experimentați”.
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.
Vineri, 7 iunie, a început proba de evaluare a competențelor digitale.
Calendar Bacalaureat 2019
7, 10, 11 iunie – evaluarea competențelor digitale
12 – 13 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
1 iulie – proba scrisă la Limba și literatură română
2 iulie – proba scrisă la Limba și literatură maternă
3 iulie – proba scrisă obligatorie a profilului
4 iulie – proba scrisă la alegere a profilului și specializării
8 iulie – afișarea primelor rezultate, respectiv depunerea contestațiilor
13 iulie – afișarea rezultatelor finale
Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Citiți principiile noastre de moderare aici!