Probele scrise din sesiunea de vară la Bacalaureat din acest an încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura pe 23 iunie.
Examenul la Limba română a început la ora 9, iar candidații au trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
4.154 de elevi din Timiș vor susține examenul de Bacalaureat în acest an, 512 fiind din promoția anterioară. Sunt 16 centre de examen în județ.
Rata de promovare în județ a fost în 2021 de 68%, mai mare față de 2020, când a fost 62,4%, și față de 2019, când a fost 66,1%. Rata de promovare în țară pentru sesiunea 2021 a fost de 67,8%. Anul trecut în Timiș trei elevi au obținut media 10 generală la examenul de Bacalaureat.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie până la ora 12, iar pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12-18 în aceeași zi.
Pentru elevi există și un scurt ghid despre modul în care pot elabora lucrarea și să corecteze greșelile. Subiectele și baremul vor fi publicate la ora 15, AICI.
UPDATE. Peste 100 de absenți în Timiș și un eliminat
La examenul de astăzi, 117 de elevi înscriși la Bacalaureat în Timiș au absentat, iar un elev de la Liceul Tehnologic Sf. Nicolae Deta a fost eliminat pentru că avea un telefon funcțional asupra lui.
Proba de examen a fost bazată, ca de obicei, pe trei părți – în prima parte este vorba despre 5 cerințe notate cu câte 6 puncte fiecare, care au ca suport un text la prima vedere.
Textul suport a fost din Nicolae Iorga – „Doamna Elena Cuza”, iar elevii au avut, la subiectul I.B., de scris un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție”. Subiectul al II-lea a fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare. Subiectul al III-lea – tinerii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate, pentru profilul real, vocațional și tehnologic.
La profilul uman și pedagogic diferența a fost la subiectul al treilea, unde tinerii au avut să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată.
Pe aceeași temă:
Bacalaureat 2022: ghid pentru rezolvarea probelor scrise. Participă peste 4.000 de elevi din Timiș
Trimite articolul
XRata de promovare va tot crește cu fiecare an ca să nu falimenteze facultățile
-
Vorbesti prostii. Rata de promovare nu creste ca sa nu falimenteze facultatile. Rata de promovare va creste ca sa se ascunda incapacitatea ministerului educatiei si a invatamantului gimnazial si liceal de a educa. Crezi ca in facultati nu sunt probleme cand studentul de anul 1 vine de la un liceu de renume, cu nota 10 la bac la matematica si nu stie sa calculeze un modulo?