Ultimele rezultate la Bacalaureatul de toamnă au fost publicate vineri. În Timiș, cea mai mare medie – 8,81 – aparține unui elev de la liceul „Traian Vuia” Făget, de la specializarea filologie.
La Bacalaureatul de toamnă s-au înscris peste 1.300 de elevi, predominant din învățământul de zi, însă mulți au absentat.
Conform Inspectoratului Școlar Timiș, rata de promovabilitate este 32,67%, înainte de contestații fiind 30,59%. Au fost prezenți 1.056 de elevi, dintre care 710 au fost respinși. Au promovat totuși 345 de elevi: 291 cu medii peste 6, 44 cu medii peste 7 și 10 cu medii peste 8 și până la 8,99. Nu au fost medii de 10 și nici peste 9.
Rata de promovare la examenul de Bacalaureat din vară a fost de 69,3% și au fost trei medii de 10.
Pe aceeași temă:
Încă o medie de 10 la Bacalaureat, în Timiș, după contestații
Trimite articolul
XSe poate lesne observa ca munca profesorilor care solicita mariri de salarii si cit mai multe privilegii a dat roade frumoase si de aceasta data.
Parerea mea este ca acest 30 la suta este cam mult raportat la nivelul de cunostiinte.
Bineinteles ca toata activitatea se desfasoara sub directa obladuire a inspectoratului scolar unde specialistii de renume sint ingropati in munca la propriu de mormanele de hirtii plimbate intre birouri , catre si de la scoli si catre si de la ministerul mamut al invatamintului.
In viitor premizele ne arata ca rezultatele la examene vor fi si mai bune.
Adevarul este ca cei care intocmesc subiectele se confrunta cu o mare dilema,nu gasesc subiecte mai usoare de atit.
Si acum dat fiind situatia covidului care se va inrautati in urmatorul interval de timp pe doamnele si domnisoarele si domnii profesori care vor reveni la munca dupa o binemeritata vacanta de vreo un an si jumatate ii va astepta o munca foarte asidua si elaborata in cadrul invatamintului online.
-
@abracadabra Pentru inceput te bate statistica rau, ca pe generalul britanic care a zis sa pun armura la avion pe aripa in loc de carlinga si coada, ca acolo erau cele mai lovite avioanele ce se intorceau. Da BOLOVANE, adica alea ce se intorceau. Aia care au murit unde le pui. Na, asta a devenit cunoscut in literatura de specialitate ca si “Survivor bias” sau prejudecata supravietuitorului. Adica tu in vara ai avut deja un BAC, cu vreo rata de promovare de cam 80% (pe acolo). Deci ti-au ramas 20% elevi. Na.. acuma la runda 2 ala care a promovat in vara nu a mai dat bac. Deci tu ai 30% din aia slabi ramasi, aia 20% originali ( + un numar mic din anii precedenti)
-
Este foarte posibil ca tu sa fi unul din aceste ,, cadre didactice ,, care in marea majoritate i au banii degeaba , elevii lor in proportie de 80 la suta sint zero barat dau note din burta nu pun absente ca altfel s ar desfiinta clasele si ar ramine fara
norme didactice scurteaza orele de la 50 minute la vreo 40 nu se vaccineaza pentru ca cred ca le cresc solzi sau coarne unicul scop pentru care vin la scoala este salariul si mai sint dar ma opresc aici sau esti unul din cei de acel inspectorat scolar fara obiectul muncii o structura de tip dinozaur care consuma banii statului aproape degeaba bani deloc putini.
Ai auzit de autonomie , evident a scolilor ?
La gindire esti cam tot pe acolo,m am referit la 30 la suta din cei care efectiv s au prezentat la examen in sesiunea din toamna ca daca ne referim la cei care s au inscris procentul este si mai mic.( fara nici o referire la examenul din vara ).
Dar cum am spus trebuie gindit putin doar putin.
Si ce vrei sa spui , vrei sa ne convingi ca invatamintul romanesc este pe culmi inalte , nu ?
Ca profesorii sint absolut toti foarte bine pregatiti si rezultatele de la examene sint extraordinare ?
Ca elevii inafara de o mic procent se fring toti de atita carte ?
Este tot asa de posibil sa traiesti intr o lume crepusculara,intr o mare bula.
Realitatea obiectiva este alta,invatamintul la toate nivelurile cu foarte mici exceptii este varza,dar o varza putreda.
Nu nu este deloc asa este pe o panta descendenta de vreo 25 de ani cel putin,dar descendenta foarte abrupt.
In legatura cu promovabilitatea din sesiunea din vara de la bacalaureat era pe la 70 la suta , depinde cum citesti cifrele,cu referire la cei inscrisi sau la cei prezenti dintre cei inscrisi.
Cifrele prezentate de acest inspectorat sint prezentate cosmetizat,ca sa dea bine,nu se face nici o distinctie asa cum am prezentat mai sus.
De Comisia de la Venetia ai auzit?
Ce ne spune despre acest grozav sistem de invatamint?
Iar daca s ar pastra exigenta in timpul examenelor si nivelul subiectelor din perioada Funeriu rezultatele ar fi mult mai tragice.
Asa ca stai relaxat in tara prostilor iti vei lua in continuare salariul inclusiv cei vreo 250 000 de salariati din invatamint,nici un partid nici un politician nu va taia raul de la radacina.
Poate cind vor ramine vreo 10 milioane de romani in tara vor face ceva sa reduca hemoragia asta bugetara.
Si intre timp sistemul de invatamimt ,,ultra performant ,, inventeaza tot felul de sinecuri gen ore remediale scoala de dupa scoala( pai daca elevii nu vin la scoala, o sa vina oare la scoala de dupa scoala?
Si altele de acest tip,ca doar imaginatia este bogata si sistemul trebuie sa functioneze in continuare si sa se dezvolte,sa mai angajam oameni,sa mai marim salariile si tot asa,sa mai dam ceva beneficii.Mai sint si altele ce trebuie scrise dar lasam pe altadata.
Daca totusi mai vrei , scrie aici .
Ma intreb daca te ai vaccinat ?
-