Banat Brunch ajunge sâmbătă, 3 iulie, la Margina, în gospodăria familiei Fântână, unde veți servi o masă ca la stână. Vor fi platouri reci de produse și preparate locale, un fel principal cald și băuturi nealcoolice.
Veți putea gusta ciorba de miel sau cea cu carne de porc, ceaunul cu carne de porc și mămăligă, murăturile de casă, bulz, drob de miel sau ouă fierte. Nu vor lipsi nici cârnații de porc afumați; slănina de porc, untura, legumele de sezon, dulceața de prune, zacusca de vinete, pâinea de casă, brânza de oaie, telemeaua, cașul dulce de oaie, urda, crema de brânză, urda cu verdețuri, laptele de oaie, smântâna de vacă, plăcinta cu urdă, prăjitura cu cireșe, socata, limonada din flori de salcâm sau cafeaua.
Sunt pregătite și ateliere în curtea gazdelor ca adusul oilor la stână, tunsul oilor, mulsul oilor și de opincărit. De la 13-15 va fi și o tură la Biserica de lemn din Margina.
„Ciobănița de la Margina vă invită întâia dată la ea în gospodărie să serviți o masă ca la stână! Sâmbătă, 3 iulie, la Margina Sat nr. 83 veți putea învăța să adunați oile și să le aduceți acasă și veți putea afla gustul preparatelor făcute de o familie de ciobani sibieni stabiliți demult în Banat, mixând cultura și tradițiile într-un fel cum numai la ei puteți afla”, transmit reprezentanții Banat Brunch pe Facebook.
Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro. Banat Brunch este un proiect prin care puteți cunoaște mai bine satul, obiceiurile și mâncarea din zonă. Este o inițiativă comună a mai multor organizații, iar de doi ani este demarat și în Banat, de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș (APDT).
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XSă bati atita drum cu mașina doar ptr o masă în natură, și niște poze ptr fcb? Degeaba orice acțiune de promovare, cind PRIMITIVISMUL e cvasigeneral în Romania rurală , NU poți sa mai faci o drumeție pe potecile rurale, ptr ca ciobanii au pus stăpîni re pe toate zonele colinsre, de parca sunt stăpîni meleagurilor. Nu te mai poți încumetă cu familia la NICIO DRUMEȚIE, dacă ești cit de cit un părinte responsabil sinu vrei sa pui viata celor dragi în pericol. Păi nu mai bine treci granița și mergi în locuri unde ești în siguranță? Chiar dacă e mai departe?! Mai ales cind ai familie
-
Ești de o prostie rară sincer să fiu, după ce că nu știi să scrii corect gramatical în limba română îți mai dai și cu părerea gratuit prin tot felul de comentarii cât tu ești vai steaua ta cu tot cu copiii tăi. O rușine de om.
-
daca tu nu poti accepta parere altora tu crezi ca esti mai treaz?
-
-
Am colindat mai toti muntii din Romania, nu patesti nici pe dracu. Nu stiu ce problema ai tu cu ciobanii, nu prea intrii in contact cu ei.
-
Du te mai bine la Adunare, acolo esti in siguranta! #staysafe
Niste Zer nu au? pfiZer de preferinta, daca e eveniment de hipsteri.
mancare traditionala gatita pe…folie de aluminiu. Mersi, asta imi fac si eu acasa.
-
Eu sunt la regim , fara sare, zahar, grasimi, deh…trigliceridele
Pe link apare 100 de lei de persoana… deci din start se vor selecta grupurile de amici care isi permit o masa la 100 lei per individ, plus cheltuielile cu drumul. Sau familiile cu copii la care un 400-500 per masa nu e o problema la buzunar (ca nu ai cum scala pretul la mai mic per mai putina mancare, nu gasesc sa poti alege ceva si reduce pretul, sau meniu copil, ceva).
Bun.
Pentru cine sunt listate aceste programe, in acte? Pentru “comunitate”? Care, compusa din cine? Luam de la un venit in sus, sa fie posesori de autoturism etc? Sau beneficiarii sunt producatorii respectivi?
Cum se organizeaza dna ciobanita sibianco-ardeleanca, afla cati s-au inscris cu cat timp inainte de un astfel de eveniment? Are un plan, ceaunul mic pentru sub 10 persoane, cel mare pentru peste 10?
Intreb pentru ca tot primim articole tip reclama si poezie, insa lipsesc cu desavarsire detaliile practice. Adica exact cele ce permit formarea unei imagini informate si exact cele ce dau credibilitate, in cazul unor invitatii turistice. De ce nu spun direct – cu 100 lei per persoana, haideti la o zi petrecuta la munte, la stana (mancarea inclusa)? Si mai frumos, daca veniti in grup de X persoane, pretul per persoana scade la… eu stiu… 80 sau 60 de lei. Pana la urma mergi la un eveniment pentru un grup de persoane, organizat in cadru natural, care colateral promoveaza si turismul agro-culinar. Plus numar maxim de participanti, datq limita inscriere, ce se intampla daca nu poti ajunge…
Toate astea par ca s-au mutat “in privat”, ca la anunturile tip mica publicitate pe net – desi aici e cu proiecte, cu chestii moderne si transparente.
Poate nu am stiut eu unde sa caut, in link…