Banat Brunch ajunge sâmbătă, 26 iunie, la Pietroasa, în gospodăria familiei Martinescu. Aperitivul va fi unul bogat, cu telemea de oaie, slănină cu ceapă verde, ouă fierte, cartofi copți în coajă, dar și salată de vinete. Puteți încerca apoi supa de rață cu tăiței sau ciorba de salată verde cu smântână de casă. La desert veți avea cornulețe cu nucă, pandișpan cu vișine, clătite cu gem de merișoare și pancove. Vor fi și sucuri și siropuri care mai de care.
Producătorii locali vor fi prezenți, de la care veți putea cumpăra miere, produse din trandafiri, brânză, siropuri, afinată sau fructe de sezon.
După gustarea bucatelor, puteți merge până la Cascada Șopot, dar veți putea face o oprire și la Biserica de lemn din Crivina, cea mai veche din Banat (1676).
Vor fi și ateliere în curtea gazdelor. Puteți încerca sculptura în lemn, opincăritul sau cusutul iilor. Evenimentul va avea loc în aer liber, cu un număr maxim de 50 de participanți. Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro.
Banat Brunch este un proiect prin care puteți cunoaște mai bine satul, obiceiurile și mâncarea din zonă. Este o inițiativă comună a mai multor organizații, iar de doi ani este demarat și în Banat, de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș (APDT).
editor Dan Oancia
Foto: Banat Brunch
Citiți principiile noastre de moderare aici!