Seria evenimentelor gastronomice Banat Brunch ajunge sâmbătă, 16 iulie, de la ora 11, la Crama Agape Artă și Natură din Silagiu.
Agapa este deseori descrisă ca un ospăț cu caracter prietenesc și intim, iar în înțelesul grecilor antici, agape se referă la iubire în cea mai pură formă a sa. Pentru prima dată, evenimentele Banat Brunch se opresc în vie, pe Dealurile Silagiu.
„Vă așteptăm să treceți gustul preparatelor locale prin filtrul pasiunii care creează vinul Agape în fiecare an! Să urmăriți apusul de soare din cel mai înalt punct al Silagiului, acolo unde Capela viticultorilor sălășluiește încă urmele de sudoare ale șvabilor care au muncit pământul de pe deal și s-au rugat în ea, ani la rând!”, au transmis organizatorii.
Înscrieri se pot face AICI.
Între orele 11:00 și 13:00, cei care vor servi brunch-ul la cramă vor fi așteptați cu: aperitive, platou cu brânzeturi de la ciobanul din Silagiu, platouri cu legume de sezon, pastă de brânză cu verdețuri, șuncă de porc, clisă de porc și ceapă proaspătă, zacuscă, pâine de casă, supă de fazan cu tăiței de casă, sarmale în viță de vie cu sos de mărar, ceaun din carne de porc cu cartofi și salată de varză dulce, turce fripce (gogoși), miere de la producători locali, limonadă și altele.
Participanții vor avea ocazia să ia parte la un atelier de vinificație și degustare de vinuri în cramă, apoi între orele 13:00 și 15:00 se va putea vizita podgoria. Organizatorii au inclus în program un tur ghidat la capela catolică a viticultorilor și altul la plantația de viță de vie veche de peste 60 de ani cu popas la locul de belvedere.
Producători locali din zonă vă vor îmbia să cumpărați brânzeturi de la cioban, dulcețuri de casă din Silagiu, miere, pâine de casă, siropuri de fructe și vinuri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!