Compania a lansat cu această ocazie, la Timişoara, şi o campanie – pe care o veţi găsi şi în cabinetele medicilor – „O asigurare de sănătate în plus”. În cadrul campaniei beneficiaţi de pachetul PREMIUM de procesare a celulelor stem la un preţ special: 700 lei plus TVA. Puteţi apela call-center-ul 0800 800 855 – apel gratuit non-stop. Compania se află în Bucureşti, acolo sunt şi laboratoarele şi banca. Celulele stem din cordonului ombilical reprezintă o alternativă importantă pentru transplant în boli hematologice, genetice şi oncologice. Utilitatea acestora a fost dovedită în urma numeroaselor studii efectuate de către cercetătorii din întreaga lume. Primul transplant cu celule stem a fost realizat în anul 1988 de către dr. Eliane Gluckman la spitalul St. Louis, Paris, Franţa. Celulele stem sunt celule ce au capacitatea de reînnoire şi diferenţiere în diferite tipuri de celule din corpul uman. Celulele stem se deosebesc de celelalte tipuri de celule din organism şi au următoarele caracteristici de bază:
• Sunt precursori nediferenţiaţi. Încă nu s-au dezvoltat şi nici nu au sintetizat proteine specifice unui anumit tip de celule.
• Pot să se multiplice şi să se reînnoiască pentru perioade lungi de timp.
• Se pot diferenţia şi pot evolua în celule cu funcţii specifice, ale inimii, plămânilor, pielii etc.
• Celulele stem se formează încontinuu şi ne reînnoiesc sângele, măduva oaselor şi sistemul nostru imunitar. Acestea se găsesc în concentraţii crescute în sângele din cordonul ombilical şi după naştere aceste celule ajung în măduva osoasă, unde se înmulţesc continuu şi creează:
• Globulele roşii (sau eritrocitele) din sânge, care transportă oxigenul la ţesuturile organismului
• Globulele albe (sau leucocitele), care reprezintă sistemul de apărare al organismului împotriva bolilor infecţioase şi a corpurilor străine.
• Trombocitele (sau plachetele sanguine) care ajută la coagularea sângelui după o leziune.
„O nouă companie medicală, să le urăm bun venit în Timişaora şi în Banat! Este vorba de o companie care se ocupă şi intră în piaţa din Timişoara cu recoltarea de celule stem. Am beneficiat de aceste recoltări. Ştim ce beneficii aduc aceste recoltări”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.
Preşedintele Euromedics, Georgios Sykiotis a fost prezent la evenimentul de la Timişoara, când a fost prezentată oferta companiei medicilor din urbea de pe Bega. Profesor universitar în biochimie, George Koliakos, care face parte şi din comisia Euromedics, a făcut o prezentare a istoriei celulelor stem şi a descoperirilor care au avut loc, de-a lungul timpului, în acest domeniu.
Compania Euromedics a fost fondată în 2008, a fost autorizată pentru începerea activităţii în noiembrie 2010, iar în luna ianuarie 2011 a avut loc inaugurarea băncii de celule stem.
„Target-ul nostru este că până în anul 2020 Euromedics să fie considerată cea mai bună şi integrată companie de celule stem, având cele mai performanţe laboratoare din lume”, spun reprezentanţii companiei.
Euromedics Cryo/Bank România, parte a grupului internaţional Euromedics (prezent în 5 ţări) este una dintre cele mai importante bănci familiale din România, specializată în procesarea şi stocarea celulelor stem. Sediul şi laboratoarele, proprietatea companiei, se află în centrul Bucureştiului, într-o clădire nouă, modernă şi utilată după cele mai înalte standarde. Având o echipă formată din personal supracalificat şi cu o experienţă vastă în domeniul procesării şi stocării celulelor stem umane, Euromedics deţine metode ştiinţifice şi protocoale proprii pentru procesarea a două tipuri de celule stem:
– Celule stem hematopoietice obţinute din sângele cordonului ombilical
– Celule stem mezenchimale obţinute din ţesutul cordonului ombilical
Transportul, pregătirea, procesarea, separarea celulelor stem, criogenarea, stocarea pe termen lung şi securizarea acestora reprezintă priorităţile şi responsabilităţile companiei. Laboratoarele băncii de celule stem Euromedics Stem Life SA sunt dotate cu echipamente de înaltă tehnologie. Toate etapele procesării sunt efectuate în condiţii sterile, în camere curate, în conformitate cu ISO 9001:2008.
În laboratoarele Euromedics Stem Life SA separarea celulelor stem de celelalte componente ale sângelui ombilical se realizează cu aparatură de separare de ultimă generaţie. Manipularea probelor se face în spaţii special amenajate, dotate cu hote în flux laminar, care garantează protecţie maximă împotriva agenţilor externi infecţioşi. Numărarea celulelor conţinute de fiecare probă se realizează cu aparatură specială: Verificarea microbiologică a probelor se realizează prin hemoculturi în sistem automat BactALERT. Congelarea celulelor stem se realizează cu aparatură de congelare treptată ICE CUBE a SY-LAB. Stocarea probelor se realizează în tancuri de stocare pe bază de vapori de azot. Monitorizarea temperaturii în tancul de stocare precum şi a temperaturii ambientale, presiune şi umiditate se face în mod automat, în orice moment informaţia putând fi accesată online.
SURSELE DE CELULE STEM ALE ORGANISMULUI UMAN SUNT REPREZENTATE DE:
– embrion, în stadiul de blastocist
– sângele din cordonul ombilical (celule stem hematopoietice)
– diferite ţesuturi ale adultului (în special din măduva osoasă, celule stem mezenchimale din ţesut de cordon ombilical, ţesut adipos)
Celulele stem au capacitatea extraordinară de a crea noi ţesuturi atunci când se divid şi se dezvoltă. Această capacitate a lor le face unice şi importante, prezentând un mare potenţial terapeutic pentru afecţiuni ale tuturor organelor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!