Consilierii locali au votat marți, 25 iulie, ca la Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara să fie investiți mai mulți bani, după actualizarea listei de dotări și a cotelor ISC și CSC (cote către Inspectoratul de Stat în Construcții și Casa Socială a Constructorilor), dar și după ce s-a ajuns la concluzia că este necesară creșterea puterii branșamentului electric existent.
Bugetul proiectului „Modernizare terase circulabile existente, montare termosistem la fațade și extindere pe orizontală cu corpuri construcție D și E in regim D+P+2E la Școala Gimnaziala nr. 30 din Timișoara” a fost suplimentat cu 928.032 de lei, cu TVA inclus, echivalentul a aproape 190.000 de euro, asigurați din bugetul local. Astfel, valoarea totală a proiectului ajunge la 29,414 milioane de lei, în mare parte bani europeni.
Vă reamintim, în 2021, Primăria Timișoara lansa licitația pentru acest proiect. Au fost depuse trei oferte, licitația fiind câștigată în cele din urmă de Asocierea SC T.T. & CO SOLARIA GRUP S.R.L (lider asociere) și S.C. EURAS S.R.L. (asociat), care se ocupă de lucrări pentru suma de peste 4 milioane de euro.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în ianuarie 2022, iar durata execuției este de 24 de luni. În toamna anului trecut, primarul Dominic Fritz spunea că „miza este să terminăm până începe anul școlar viitor (n.r. – 2023/2024) și elevii să poată folosi clasele”. Anul acesta, la finalul lunii martie, lucrările ajunseseră la 50%.
Cum va fi transformată școala
La Școala Generală 30, una dintre cele mai căutate școli din Timișoara, vor fi extinse, modernizate și echipate spațiile educaționale, capacitatea acesteia urmând să crească cu 500 de elevi.
Au fost ridicate deja cele două corpuri noi de clădire, în regim D+P+2 etaje, pe lângă cele trei deja existente. Terasele circulabile vor fi modernizate, iar clădirile actuale vor fi izolate termic. Noile clădiri au o suprafață totală construită de 3.255 mp, astfel că se vor obține în plus șase săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și 10 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E.
Noile construcții vor oferi condiții mai bune pentru cca. 100 de angajați ai școlii (cadre didactice și nu numai) și pentru peste 2.000 de elevi. Aceștia urmează să fie repartizați astfel:
- în corpul A – 592 de elevi,
- în corpul B – 881 de elevi,
- în corpul D – 240 de elevi,
- în corpul E – 300 de elevi.
- în corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncțională.
Pe aceeași temă:
Lucrările la Școala Generală 30 din Timișoara au ajuns la jumătate
Trimite articolul
XA avut grija robu sa se investeasca in scoala din zona in care locuieste,macar in Soarelui sa il salute lumea cand il vede.