Este vorba despre proiecte pe fonduri europene prin care elevii vor fi meditaţi la materiile la care se dau examene naţionale. Pregătirea va avea loc atât în zilele de curs ale elevilor, dar şi sâmbăta şi duminica. Diferenţa faţă de meditaţiile derulate până acum în cadrul şcolilor este că profesorii vor fi plătiţi pentru orele suplimentare.
„Formarea competenţelor cheie pentru şanse egale la educaţie” – clasa a XII-a – este un proiect POS-DRU. Valoarea proiectului ajunge la aproape 5 milioane de lei, manager de proiect este Cornel Petroman, iar asistent manager, Simona Gârlea.
„Proiectul presupune pregătirea elevilor pentru Bacalaureat. Pregătirea a început deja, elevii vor fi pregătiţi de profesori care vor fi plătiţi”, spune inspectorul şcolar general de Timiş Cornel Petroman.
Un alt proiect este cel în colaborare cu Federaţia Asociaţilor de Părinţi, aplicant este ISJ Timiş, iar partener, Inspectoratul Mehedinţi – „Dezvoltarea Competenţelor cheie pentru un parcurs şcolar performant” clasele a IX-a şi a X-a. Peste 3.500 de elevi vor fi pregătiţi suplimentar pentru a avea rezultate mai bune. Valoarea totală a proiectului este de peste 6,5 milioane lei. Manager de proiect va fi Aurelian Sima, iar asistent manager va fi Lia Cintean, directoarea de la Şcoala generală nr. 18.
Un al treilea proiect este denumit „Pregătire suplimentară pentru promovarea cu succes a evaluărilor naţionale” – pentru clasa a VIII—a. Aplicant este ISJ Timiş, partener, ISJ Mehedinţi şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi. Manager de proiect va fi Aura Danielescu, iar valoarea totală a proiectului ajunge la peste 6,5 milioane lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!